Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 2°C
Škoda Octavia

Automoto | 21.01.2013 15:30

Škoda Octavia

ŠKODA Octavia – III. generácia je dokonalejšia a lepšia v každom smere

Automoto | 20.04.2013 12:53

ŠKODA Octavia – III. generácia je dokonalejšia a lepšia v každom smere

V dnešnom teste sme vyskúšali horúcu novinku od značky ŠKODA, model Octavia, ktorý prichádza už vo svojej III. generácii. Octavie minulých generácií patria dodnes medzi najpopulárnejšie modely a to nielen u nás. Po našej skúsenosti v redakčnom teste nepochybujeme o tom, že na tento úspech nadviaže aj najnovšia III. generácia. Tá medzigeneračne povyrástla s dôrazom na priestor pre posádku, prináša mnohé inovácie a tiež osvedčenú a špičkovú koncernovú techniku. ŠKODU Octaviu III. generácie v karosárskej verzii liftback, vo výbavovom stupni AMBITION a s naftovým motorom 1,6 TDI CR DFP pod kapotou nám na test zapožičala spoločnosť AUTOCENTRUM - Minárik, s. r. o., autorizovaný predajca vozidiel ŠKODA v našom regióne.

ŠKODA SUPERB COMBI Vlajková loď podstúpila omladzovací facelift

Automoto | 18.07.2013 15:54

ŠKODA SUPERB COMBI Vlajková loď podstúpila omladzovací facelift

V dnešnom vydaní motoristickej rubriky testujeme vynovenú vlajkovú loď značky ŠKODA, model SUPERB, ktorý pre modelový rok 2014 podstúpil omladzovací facelift. Značka s okrídleným šípom v znaku v poslednom období spustila modelovú ofenzívu, ktorú ešte v minulom roku odštartoval model RAPID, začiatkom tohto roku sa k nemu pridala nová OCTAVIA tretej generácie a poslednou novinkou je práve modernizovaný SUPERB. Facelift sa dostavil približne po 5 rokoch od začatia predaja druhej generácie tohto modelového radu a bol prioritne zameraný na nový vzhľad exteriéru a niektoré nové technologické aspekty. Novú ŠKODU SUPERB COMBI vo verzii s pohonom všetkých kolies, ktorú dopĺňal turbodiesel 2,0 TDI v kombinácii so 6-stupňovým automatom DSG, v strednom výbavovom stupni Ambition, nám na test zapožičala spoločnosť GALIMEX, s. r. o., autorizovaný predajca vozidiel ŠKODA v našom regióne.

ŠKODA Rapid Spaceback - Druhý karosársky variant triafa do čierneho

Automoto | 16.12.2013 15:23

ŠKODA Rapid Spaceback - Druhý karosársky variant triafa do čierneho

V rámci redakčného testu si tento týždeň priblížime najnovší počin Mladoboleslavskej ŠKODY dostupný na našom trhu. Tým je druhá karosárska verzia modelu Rapid s príznačným názvom Spaceback. Česká značka ŠKODA je aj u nás stále považovaná za domácu značku, o čom najlepšie vypovedá jej suverénna dominancia v absolútnych číslach predaja nových automobilov. Nová karosárska verzia Spaceback odvodená od populárneho liftbacku Rapid má zacielené na novú cieľovú skupinu konečných zákazníkov, pre ktorých môže byť liftback až príliš konzervatívny. Okrem toho ŠKODA má vo svojom portfóliu po prvýkrát model, ktorý sa radí do veľmi populárnej kategórie kompaktných hatchbackov. Novú ŠKODU Rapid Spaceback s benzínovým motorom 1,4 TSI, automatickou prevodovkou DSG a vo výbave Ambition nám na test zapožičala spoločnosť IMPA Žilina, s. r. o., autorizovaný predajca a servis vozidiel ŠKODA v našom regióne.

Škoda 1000 MB oslavuje okrúhlu päťdesiatku

Automoto | 17.04.2014 16:50

Škoda 1000 MB oslavuje okrúhlu päťdesiatku

Aj vo svete automobilov sa oslavujú významné jubileá a preto pri dnešnom špeciálnom teste dostáva priestor legendárny a pre značku Škoda i revolučný automobil - Škoda 1000 MB, ktorý v tomto roku oslavuje už jubilejné 50. výročie. Do obdobia, keď sa vyrábali ešte skutočne nádherné automobily, sme sa preniesli najmä vďaka pánovi Pavlovi Srvátkovi, členovi Turzovského veterán klubu a zároveň spoluzakladateľovi klubu Škoda 1000 MB na Slovensku.

ŠKODA Octavia Combi - Ideálna na prácu i pre rodinu

Automoto | 20.06.2014 13:19

ŠKODA Octavia Combi - Ideálna na prácu i pre rodinu

Približne po roku si znova pripomíname novú a populárnu ŠKODU Octavia tretej generácie. V redakčnom teste sme tentoraz siahli po praktickej a žiadanej verzii Combi, ktorú si v ďalších riadkoch podrobne predstavíme. ŠKODA je u nás stále považovaná za domácu značku, čo najlepšie demonštruje jej suverénny podiel na trhu predaných nových vozidiel a práve populárna Octavia najnovšej generácie patrí medzi jej nosné modely. Pre aktuálnu Octaviu je charakteristický medzigeneračný nárast rozmerov s dôrazom kladeným na priestor pre posádku. Okrem toho prináša i mnohé technické inovácie a už tradične sa spolieha na osvedčenú a špičkovú koncernovú techniku. Novú ŠKODU Octavia Combi s turbodieselom 1,6 TDI, v kombinácii s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou a v akčnej výbave Business nám na test zapožičala spoločnosť IMPA Žilina, s. r. o., autorizovaný predajca a servis vozidiel ŠKODA v našom regióne.

Auto zo Šibeníc majiteľovi nechýba

Spravodajstvo | 14.07.2014 13:41

Auto zo Šibeníc majiteľovi nechýba

Škoda Octavia s lučeneckou poznávacou značkou stojí pri budove čerpacej stanice na Šibeniciach pekných pár týždňov. Takmer pred mesiacom jej policajti obuli „papuču“.

ŠKODA Octavia G-TEC - úsporná i ekologická

Automoto | 28.08.2014 14:44

ŠKODA Octavia G-TEC - úsporná i ekologická

Novú ŠKODU Octavia sme testovali už niekoľkokrát. V minulosti sme si podrobne predstavili verziu liftback a nedávno i priestranné a rodinné kombi. Najnovším prírastkom v rodine Octavia dostupným aj na našom trhu je však verzia G-TEC, ktorú sme aktuálne podrobili testu. Za označením G-TEC sa skrýva motorizácia 1,4 TSI, ktorá dokáže okrem klasického benzínu spaľovať aj stlačený zemný plyn CNG. Táto zaujímavá kombinácia prináša okrem ekologického aspektu i mnoho ďalších výhod, ktoré si postupne priblížime. Novú ŠKODU Octavia G-TEC 1,4 TSI v kombinácii so 6‑stupňovou manuálnou prevodovkou a v prostrednom výbavovom stupni Ambition nám na test zapožičala spoločnosť IMPA Žilina, s. r. o., autorizovaný predajca a servis vozidiel ŠKODA v našom regióne.

ŠKODA Fabia Combi – Slovenské auto roka 2015

Automoto | 23.03.2015 18:06

ŠKODA Fabia Combi – Slovenské auto roka 2015

Najnovšia, v poradí tretia generácia ŠKODY Fabia, zožala od svojho debutu už množstvo honorov a ocenení. Tieto úspechy najlepšie odzrkadľujú fakt, že v Mladej Boleslavi vznikol ďalší úspešný bestseller s okrídleným šípom v znaku. Za všetky ocenenia spomeňme víťazstvá v národných anketách Auto roka 2015 ako v Českej republike, tak aj na Slovensku. Po nedávnej skúsenosti so základným modelom aktuálne testujeme praktickejšiu verziu ŠKODA Fabia Combi, ktorá sa len prednedávnom začala predávať aj na našom trhu. Pre verziu Combi je charakteristická najmä proporčná vyváženosť, vďaka ktorej ju neváhame zaradiť medzi momentálne celkovo najatraktívnejšie modely značky ŠKODA. Rodinne orientovaných záujemcov ešte viac poteší obrovský kufor, čím sa nová ŠKODA Fabia Combi radí k suverénom svojho segmentu a dokonca celkovou kapacitou batožinového priestoru prekonáva aj mnohé modely z vyšších segmentov. Novú ŠKODU Fabia Combi s najvýkonnejšou benzínovou motorizáciou 1,2 TSI (81 kW), v kombinácii so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a v top výbave Style, nám na test zapožičala spoločnosť IMPA Žilina, s. r. o., autorizovaný predajca a servis vozidiel ŠKODA v našom regióne.

Všetko najlepšie, Škoda Octavia!

Zaujímavosti | 07.10.2016 15:42

Všetko najlepšie, Škoda Octavia!

Novodobá Škoda Octavia sa definitívne predstavila v novembri 1996 na autosalóne v Paríži. Áno, je to tak. Už 20 rokov neodmysliteľne patrí do života našich ciest. Pôvodne tento názov niesli sedan a kombi vyrábané v rokoch 1958 až 1971, no znovuoživenie tohto modelu prišlo práve v roku 1996. Pritom jej vývoj sa začal už v roku 1992, približne rok po začlenení značky do koncernu Volkswagen.

Žilinská polícia našla v kabelke 18-ročnej dievčiny drogy

Spravodajstvo | 04.03.2019 08:00

Žilinská polícia našla v kabelke 18-ročnej dievčiny drogy

V rukách žilinskej polície skončili ďalší dvaja mladí ľudia podozriví z drogovej trestnej činnosti.

Pri Celulózke došlo k hromadnej dopravnej nehode

Spravodajstvo | 07.03.2019 17:50

Pri Celulózke došlo k hromadnej dopravnej nehode

Nehodu zapríčinil vodič, ktorý nerešpektoval červenú a vošiel do križovatky. Dohromady sa zrazilo päť vozidiel.

Z výroby a obchodovania s drogami obvinila polícia 30-ročného Michala zo Žiliny, FOTO

Spravodajstvo | 17.09.2019 07:10

Z výroby a obchodovania s drogami obvinila polícia 30-ročného Michala zo Žiliny, FOTO

Cez víkend sme vás informovali o ďalšej úspešnej protidrogovej akcii žilinskej polície. V prípade už padlo obvinenie.

AKTUALIZÁCIA: V aute smrti sedeli dvaja 18-roční chlapci, jeden z nich zrážku s rýchlikom neprežil

Spravodajstvo | 13.01.2020 07:05

AKTUALIZÁCIA: V aute smrti sedeli dvaja 18-roční chlapci, jeden z nich zrážku s rýchlikom neprežil

V nedeľu 12. januára sme vás informovali o tragickej nehode na železničnom priecestí v obci Čierne pri Čadci. Obeťou zrážky s fatálnymi následkami sa stal 18-ročný mladík.

Vo Vraní zasahovala polícia: 22-ročnému dílerovi drog klepli po prstoch

Spravodajstvo | 16.04.2020 17:17

Vo Vraní zasahovala polícia: 22-ročnému dílerovi drog klepli po prstoch

Na základe operatívnych informácií vykonali žilinskí policajti akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti, v rámci ktorej zadržali 22-ročného mladíka z okresu Žilina.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod