Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -3°C
Prídu bytčianski pacienti o röntgen aj o lekárov?

Spravodajstvo | 03.03.2014 13:28

Prídu bytčianski pacienti o röntgen aj o lekárov?

Pacienti, ale aj lekári v Bytči, môžu mať od začiatku apríla veľký problém. Reálne totiž hrozí, že bytčiansky okres zostane bez röntgenologického pracoviska. Súčasná röntgenologička odchádza a konateľke spoločnosti Medicentrum Zdenke Pavlíkovej, ktorá má pridelenú licenciu, sa nedarí nikoho nájsť. Navyše reálne hrozí, že poliklinika, ako ju poznáme dnes, bude onedlho minulosťou. Niektorí lekári sa totiž rozhodli budovu opustiť.

Ak bude röntgen, zostanú na poliklinike aj lekári

Spravodajstvo | 14.04.2014 15:08

Ak bude röntgen, zostanú na poliklinike aj lekári

Väčšina bytčianskych lekárov je rozhodnutá zostať naďalej pôsobiť v budove súčasnej polikliniky. Obnovili rokovania zo Žilinským samosprávnym krajom, majiteľom budovy, ktoré prednedávnom uviazli na mŕtvom bode. Podľa našich informácií sú rozhodnutí odísť zatiaľ len pediatri. Ostatní zostanú, avšak za podmienky, že v budove zostane aj röntgenologické pracovisko. Zdá sa, že aj riešenie tohto problému je na dobrej ceste.

Väčšina lekárov chce zostať  na poliklinike, problémom je röntgenológ

Spravodajstvo | 11.08.2014 14:34

Väčšina lekárov chce zostať na poliklinike, problémom je röntgenológ

V okrese Bytča ešte stále nie je vyriešené poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Skupina lekárov sa z budovy polikliniky presťahovala do nových priestorov v Makyte, ďalší ich majú nasledovať v septembri, no väčšina zostáva na pôvodnom mieste. Ani v jednej budove však nepracuje stály röntgenológ, čo lekárom spôsobuje problémy najmä v akútnych prípadoch.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod