Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -0°C
Trabelssie na predaji haly prerobí, za to chce pozemky v centre

Spravodajstvo | 12.05.2014 14:45

Trabelssie na predaji haly prerobí, za to chce pozemky v centre

George Trabelssie doručil minulý týždeň ďalší oficiálny návrh na usporiadanie vzájomných vzťahov s mestom Žilina. Jeho spoločnosť SIRS je, okrem iného, majiteľom športovej haly na Bôriku. Súčasťou navrhovanej transakcie je aj návrat haly do rúk mesta, ale naďalej aj to, že získa pozemky okolo obchodného domu Tesco na Hlinkovom námestí.

Odpoveď Igora Chomu športovcom

Komentáre | 20.05.2014 09:49

Odpoveď Igora Chomu športovcom

Vážený pán poslanec Kašša, vážení športovci, dovoľujem si nesúhlasiť s Vaším tvrdením, že mesto Žilina nie je ani Vaše, ani moje. Je Vaše aj moje, tak ako je aj ktoréhokoľvek jeho obyvateľa - je jednoducho naše. A platí to, čo niekto múdry už dávno povedal: „... naše mesto sme nedostali od našich otcov, ale požičali sme si ho od našich detí.“ A ja sa tak k nemu rozhodne aj správam.

George Trabelssie: Netrvám na spojení hlasovania o Tescu so športovou halou!

Horúce kreslo | 07.11.2014 10:57

George Trabelssie: Netrvám na spojení hlasovania o Tescu so športovou halou!

Do Horúceho kresla sme si pozvali žilinského podnikateľa Georgea Trabelssieho. Jeho meno sa do pozornosti verejnosti dostalo opäť v súvislosti so športovou halou, ktorej je vlastníkom. Poslanci budú na budúci týždeň hlasovať o jeho návrhu zámeny pozemkov, ktorej súčasťou je aj športová hala a pozemky okolo OD Tesco.

V najnovšom vydaní Žilinského večerníka si prečítate:

13.10.2014 14:42

V najnovšom vydaní Žilinského večerníka si prečítate:

Mesto kúpilo pozemok na športoviská pre Žilinčanov

Spravodajstvo | 13.10.2014 15:02

Mesto kúpilo pozemok na športoviská pre Žilinčanov

Na poslednom mestskom zastupiteľstve poslanci schválili odkúpenie pozemku na Solinkách s výmerou 45-tisíc m2 za celkovú sumu takmer 2,5 milióna eur od súkromnej spoločnosti DUXX Group. Do uznesenia, ktoré okrem jedného schválili všetci prítomní poslanci, sa okamžite obul šéf miestnej bunky strany SIEŤ a odídenec z SDKÚ Martin Kapitulík.

Martin Barčík:  Ponúkam svoje skúsenosti a svoj tím

Horúce kreslo | 04.11.2014 12:40

Martin Barčík: Ponúkam svoje skúsenosti a svoj tím

V Horúcom kresle sme privítali aj kandidáta stredopravých strán Martina Barčíka. Ten sa netají kritikou súčasného vedenia mesta. Chcel by veľa budovať, ale aj znižovať dane. Ako? Prečítajte si.

Igor Choma: Žilinu sme za štyri roky posunuli kus dopredu

Horúce kreslo | 10.11.2014 14:24

Igor Choma: Žilinu sme za štyri roky posunuli kus dopredu

Najťažšiu pozíciu v predvolebnej kampani má úradujúci primátor. Je totiž terčom útokov väčšiny ostatných kandidátov a pre niektorých je to doslova ich hlavná predvolebná aktivita. V Horúcom kresle minulý týždeň argumentoval Igor Choma.

Nabalí sa niekto na pozemkoch?

Spravodajstvo | 14.09.2015 14:30

Nabalí sa niekto na pozemkoch?

Pozemok na Solinkách, ktorého kúpu schválili poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline na návrh primátora Igora Chomu ešte pred voľbami minulý rok na jeseň, stále nie je mestský. A asi ani nebude. Otázna zostáva jeho cena. Dokonca ani špecializované ústavy sa na nej nezhodli. Nám sa však podarilo zistiť, že znalec, u ktorého si dalo mesto robiť prvotný posudok, je prepletený s kauzou predaja pozemkov železniciam, na ktorom sa mohla nabaliť súkromná spoločnosť.

Odsúhlasili poslanci kúpu pozemku napriek sieťam?

Spravodajstvo | 02.11.2015 15:16

Odsúhlasili poslanci kúpu pozemku napriek sieťam?

Mestské zastupiteľstvo v pondelok opätovne rokovalo o odkúpení pozemku na sídlisku Solinky. Prvýkrát o ňom poslanci rozhodli už v septembri 2014. Doteraz však ku kúpe nedošlo. Prvý posudok pre mesto robil znalec spájaný s pochybným prevodom pozemkov medzi mestskou spoločnosťou Žilina Invest a železnicami, na ktorom mohli zarobiť súkromné firmy. Okrem toho boli vypracované aj ďalšie tri posudky, každý na inú cenu.

Napíšte poslancovi, ako by ste využili lúku  na Solinkách

Spravodajstvo | 18.01.2016 14:03

Napíšte poslancovi, ako by ste využili lúku na Solinkách

Mesto Žilina na jeseň od súkromného vlastníka kúpilo lúku na Solinkách s rozlohou cca 45 000 m2 za približne 2,2 milióna eura. Poslanci za kúpu hlasovali opakovane, keďže raz už ju koncom roka 2014 schválili. Vtedy však súhlasili s cenou 2,5 milióna eura. Transakciu kritizovali poslanci za stranu Sieť. Po tom, ako Žilinský večerník zistil, že znalecký posudok pre mesto robil znalec, ktorý bol zapletený do pochybného obchodu s pozemkami medzi spoločnosťou Žilina Invest a Železnicami SR, a po tom, ako sa objavili iné znalecké posudky za oveľa nižšiu sumu, mesto nakoniec kúpnu cenu znížilo o asi 300‑tisíc eur. Dnes sa rozhoduje, ako pozemok využijú.

Poslanci o lúke na Solinkách doteraz nerozhodli. Bude tam golfový areál?

Z regiónu | 21.09.2018 14:26

Poslanci o lúke na Solinkách doteraz nerozhodli. Bude tam golfový areál?

Lúku na Solinkách, medzi obrátkou trolejbusov a lesoparkom, kúpilo mesto Žilina v tomto volebnom období. Od začiatku tu prebieha diskusia, ako ju využiť. Územný plán počíta s jej využitím najmä na výstavbu športovej infraštruktúry. Najnovšie bude zastupiteľstvo rokovať o jej prenajatí na vybudovanie golfového areálu. Veľká časť obyvateľov však podpísala petíciu proti akejkoľvek výstavbe na tomto území a zásahom, ktoré nerešpektujú jej prírodný a ekologický charakter. Jediným možným zásahom podla petície je vytvorenie veľkého prírodného parku a špeciálneho venčoviska pre psičkárov.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod