Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 2°C
MERCEDES - BENZ Trieda A - dostupná hviezda

Automoto | 15.10.2014 17:44

MERCEDES - BENZ Trieda A - dostupná hviezda

Prémiová značka MERCEDES - BENZ je už od svojich počiatkov v automobilovom svete vnímaná ako synonymum pre luxus, inovácie a tiež špičkové technológie. V dnešnom teste sa s odstupom času znova vraciame k veľmi vydarenej novej Triede A. Tentoraz sme siahli po jednej z najdostupnejších verzií - A 160 CDI, ktorá dokáže o svojich kvalitách i prednostiach presvedčiť aj takých zákazníkov, ktorí doposiaľ o automobile prémiovej značky neuvažovali. Nový MERCEDES - BENZ Triedy A s veľmi úspornou naftovou motorizáciou A 160 CDI v kombinácii so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a vo výbavovej línii Style nám na test zapožičala spoločnosť MOTOR CAR Žilina, a. s., autorizovaný predajca vozidiel MERCEDES - BENZ v našom regióne.

Mercedes-Benz GLC – nová éra

Automoto | 26.10.2015 18:14

Mercedes-Benz GLC – nová éra

Mohutná modelová ofenzíva automobilky Mercedes-Benz pokračuje aj počas tohto roka. V krátkom čase bolo predstavených hneď niekoľko nových modelov typu SUV s hviezdou v znaku. Najväčšej pozornosti sa podľa očakávania teší modelový rad GLE, ktorý teraz okrem klasicky koncipovanej karosérie ponúka aj štýlovú verziu GLE kupé. Nemenej významnou novinkou je tiež menší súrodenec Mercedes-Benz GLC, ktorý sme aktuálne podrobili nášmu testu. Trieda GLC nahrádza v modelovom portfóliu Mercedes-Benz aj u nás veľmi obľúbený model GLK. Okrem zmeny v názve prichádza novinka aj s mnohými ďalšími inováciami. Úplne nový je v prvom rade dizajn pri ktorom nezostal, ako sa hovorí, kameň na kameni. Viditeľnú zmenu predstavuje tiež nárast rozmerov, pričom sa ale konštruktérom podarilo celkovo znížiť hmotnosť vozidla. Z rozmerového rastu profitujú najmä cestujúci na zadných sedadlách a tiež batožinový priestor. V neposlednom rade stuttgartská automobilka do novej triedy GLC medzigeneračne pridala aj veľké množstvo technologických vylepšení, ktoré si podrobne predstavíme nižšie. Nový Mercedes-Benz GLC s úsporným  turbodieselom, s pohonom všetkých kolies 220 d 4MATIC, v kombinácii s 9-stupňovou automatickou prevodovkou a v atraktívnom dizajnovom prevedení z dielne AMG, nám na test zapožičala spoločnosť MOTOR-CAR Žilina, a. s., autorizovaný predajca vozidiel Mercedes-Benz v našom regióne.

Mercedes-Benz GLA – na módnej vlne

Automoto | 11.04.2016 17:07

Mercedes-Benz GLA – na módnej vlne

Popularita crossoverov, resp. malých SUV určených predovšetkým do mestskej premávky, neustále narastá. Na tento trend reagovala automobilka Mercedes-Benz svojím modelom GLA, ktorý sme aktuálne podrobili testu. Ako už prezrádza samotné označenie, Trieda GLA zdieľa svoj technický základ s najnovšou generáciou Triedy A. Z historického hľadiska predstavuje tento model vôbec prvý kompaktný crossover s logom trojcípej hviezdy v znaku. V porovnaní s konkurenciou je najdostupnejší terénny Mercedes už na prvý pohľad originálny. Vyniká predovšetkým netradične nízkou stavbou karosérie. Tá má blízko ku klasickým kompaktom. Ešte viac ale dokáže zaujať sebavedomým dizajnom. Inými slovami, z každého uhla pohľadu vyžaruje sila jeho osobnosti. Nový Mercedes-Benz GLA s úsporným a zároveň dostatočne výkonným turbodieselom 200 d, vo verzii s poháňanými prednými kolesami, v kombinácii so 7 stupňovou automatickou prevodovkou a vo výbavovej línii Style nám na test zapožičala spoločnosť MOTOR-CAR Žilina, a. s., autorizovaný predajca vozidiel Mercedes-Benz v našom regióne.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod