Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C
Bytovka má vyrásť v záhrade škôlky, nie všetci sú za

Spravodajstvo | 18.08.2014 12:49

Bytovka má vyrásť v záhrade škôlky, nie všetci sú za

Časť záhrady materskej školy v Kotrčinej Lúčke plánuje starosta Jozef Žabka prenajať súkromnej spoločnosti na výstavbu nájomnej bytovky. Začiatkom júla informoval na internetovej stránke obce o zámere hodnom osobitného zreteľa, prenechať majetok obce do nájmu za účelom možnej výstavby obecného bytového domu. Reagovať tak mal na žiadosti mnohých obyvateľov obce, ktorí by privítali možnosť vlastného bývania.

NISSAN JUKE a NISSAN JUKE NISMO RS – štýlovka a rýchlik

Automoto | 22.06.2015 15:52

NISSAN JUKE a NISSAN JUKE NISMO RS – štýlovka a rýchlik

Automobilka NISSAN zaznamenala v posledných rokoch obrovské predajné úspechy v kategórii crossoverov, resp. SUV, teda pri vozidlách s vyššou svetlou výškou. Jedným z úspešných reprezentantov v tejto kategórii je aj mestský crossover NISSAN JUKE. Tento dizajnovo veľmi originálny model podstúpil prednedávnom omladzovací facelift. Modernizácia so sebou priniesla podľa očakávania mierne pozmenený vzhľad. Potešujúcim faktom je, že sa NISSAN okrem optického vzhľadu zameral aj na praktickú stránku veci, čo pri faceliftoch nie je častým javom. Novinka prichádza s omnoho využiteľnejším batožinovým priestorom, ako to bolo doposiaľ. My sme vďaka žilinskému zastúpeniu značky NISSAN mali možnosť v dvojitom teste otestovať okrem štandardného modelu JUKE exkluzívne aj špičkovú verziu NISSAN JUKE NISMO RS! Nový NISSAN JUKE vo verzii DIG-T 115 (zážihový prepĺňaný štvorvalec s objemom 1,2 l) so 6 stupňovou manuálnom predovkou v top výbave Tekna, ako aj NISSAN JUKE NISMO RS DIG T 214 (zážihový prepĺňaný štvorvalec s objemom 1,6 l) s CVT prevodovkou Xtronic a s pohonom všetkých kolies, nám na test zapožičala spoločnosť POINT a. s. ŽILINA, autorizovaný predajca vozidiel NISSAN v našom regióne.

Parkovanie len na vlastné riziko!

Spravodajstvo | 29.06.2015 13:58

Parkovanie len na vlastné riziko!

Pozor, kde parkujete svoje auto. Nie všade sa to totiž smie a navyše to nie je ani bezpečné. Šofér Július si na súkromnom pozemku pri nemocnici, kde je zákaz parkovania, odtrhol výfuk. Nárok na náhradu škody však nemá.

Nemôže stavať na vlastnom pozemku. Prečo mu úrad bráni?

Z regiónu | 12.02.2018 13:42

Nemôže stavať na vlastnom pozemku. Prečo mu úrad bráni?

Už dlhých deväť rokov trvajú problémy Štefana F., ktorý v roku 2009 zdedil po matke pozemok v katastri obce Trnové. Hoci okamžite zažiadal o zmenu územného plánu a prekvalifikovanie pozemku na stavebný, dodnes sa nedočkal.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod