Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 1°C
V politike žalostne chýba česť

Horúce kreslo | 04.11.2013 13:41

V politike žalostne chýba česť

Richard Sulík o sebe tvrdí, že sloboda a česť sú preňho najdôležitejšie hodnoty. Nebál sa nepodporiť rozšírenie eurovalu a tým vysloviť nedôveru vláde Ivety Radičovej. Dnes hovorí, že by tak urobil znova. V Horúcom kresle Žilinského večerníka sme s ním hovorili aj o fackách v parlamente či stykoch s pochybnými podnikateľmi. Najzaujímavejšie časti vám teraz prinášame.

Vianoce sú pre ľudí bez domova  najťažším obdobím!

17.12.2013 09:16

Vianoce sú pre ľudí bez domova najťažším obdobím!

V predvianočnom čase sme si do Horúceho kresla pozvali ľudí, ktorí pomáhajú bezdomovcom. Rastislava Kolmana a Evu Trulíkovú z Diecéznej charity a podnikateľa Michala Hagena, ktorý kúpil starú budovu s pozemkom, kde pre ľudí bez domova vybudoval ranč a stará sa o nich. Ponúkame vám prepis najzaujímavejších častí rozhovoru. Video si už čoskoro budete môcť pozrieť na www.zilinskyvecernik.sk.

Richard Marko: Európa sa odklonila  od cieľov, pre ktoré vznikla

Horúce kreslo | 22.05.2014 09:58

Richard Marko: Európa sa odklonila od cieľov, pre ktoré vznikla

V Horúcom kresle sme privítali aj nestraníckeho kandidáta Richarda Marka, ktorý sa v eurovoľbách o hlasy voličov uchádza z 11. miesta na kandidátke SaS. Richard Marko je úspešný podnikateľ, ktorý svoju firmu založil vo Washingtone v USA.

Igor Choma: Žilinu sme za štyri roky posunuli kus dopredu

Horúce kreslo | 10.11.2014 14:24

Igor Choma: Žilinu sme za štyri roky posunuli kus dopredu

Najťažšiu pozíciu v predvolebnej kampani má úradujúci primátor. Je totiž terčom útokov väčšiny ostatných kandidátov a pre niektorých je to doslova ich hlavná predvolebná aktivita. V Horúcom kresle minulý týždeň argumentoval Igor Choma.

Budeme mať až desať poslancov?

Spravodajstvo | 14.12.2015 13:47

Budeme mať až desať poslancov?

V minulom vydaní Žilinského večerníka sme písali o tom, že Žilinu môže v novom parlamente zastupovať až 8 poslancov – Juraj Blanár, Igor Choma (SMER), Martin Kapitulík, Ľudmila Chodelková (Sieť), Ján Marosz, Richard Vašečka (OĽaNO – NOVA), Peter Belinský (KDH) a Štefan Zelník (SNS). Po uzávierke zverejnilo OĽaNO svoju kandidátku. Na nej na 7. mieste figuruje Anna Verešová z Kamennej Poruby. Na 7. mieste kandidátky SNS je Stanislav Kmec zo Snežnice.

Volejbalistky na extraligu môžu zabudnúť: Potrebujú zohnať najmenej 50 tisíc eur

Šport | 01.05.2020 14:00

Volejbalistky na extraligu môžu zabudnúť: Potrebujú zohnať najmenej 50 tisíc eur

Zrejme z toho budú trpké postupové oslavy. Žilinské volejbalistky VA UNIZA Žilina mali odohrať baráž o postup do extraligy, v ktorej by nemali mať ani súpera. Kríza spojená s koronavírusom však núti samotný klub prehodnotiť svoje vízie, kde sa spoliehali na pomoc mesta pri účasti v extralige. Súčasný stav bez servítky ostro zhodnotil hlavný tréner a prezident klubu Dalibor Andrisík.

Na Varšavskej sa začalo s revitalizáciou športového areálu

Spravodajstvo | 23.12.2020 14:45

Na Varšavskej sa začalo s revitalizáciou športového areálu

O revitalizácii športového areálu na Gymnáziu Varšavská cesta 1 v Žiline (GVARZA) sa hovorí už viac ako desať rokov. Minulý týždeň začal tento nekonečný príbeh dostávať reálnejšie kontúry, keď si zhotoviteľ stavby ŠPORTFINAL, s. r. o., prevzal stavenisko. A bol to veruže poriadny boj, kým sa všetky tieto potešiteľné informácie pre žilinský šport uskutočnili.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod