Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

21. september 2018 | Matúš

Jedlá z mäsa

Bravčový bôčik na orientálny spôsob

600 g bravčového bôčika, 1 rajčinový pretlak, 7 strúčikov cesnaku, 7 PL oleja, 400 g tarhone, zväzok petržlenovej vňate, soľ, rasca

26.10.2016 | 10:20

Na 4 PL oleja rýchlo z oboch strán opečieme na trojcentimetrové plátky pokrájaný a osolený bôčik. Mäso potrieme pretlačeným cesnakom, posypeme rascou a posekanou petržlenovou vňaťou. Zalejeme 3 dl vody, v ktorej sme rozhabarkovali rajčinový pretlak a pomaly dusíme. Podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Na zvyšku oleja opražíme tarhoňu, podlejeme výpekom z mäsa a dusíme. Keď je tarhoňa mäkká, rozdelíme ju na taniere a navrch kladieme teplé plátky bôčika. Podávame s rajčinovým alebo hlávkovým šalátom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA NEDEĽA
13 °C
23 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod