Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 4°C

Jedlá z mäsa

Fazuľový guláš

fazuľa, soľ, čierne a nové korenie, hovädzie alebo bravčové mäso, bravčová masť, cibuľa, mleté čierne korenie, červená paprika, rasca, domáca klobása alebo párky, olej, hladká múka, voda, cesnak, ostré korenie

28.07.2017 | 15:41

Deň dopredu namočíme fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme domäkka so soľou, čiernym a novým korením. Kým sa fazuľa varí, udusíme na kocky pokrájané hovädzie alebo bravčové mäso. Na gulášový základ použijeme bravčovú masť, cibuľu, mleté čierne korenie, červenú papriku a rascu. Udusené mäso so šťavou dáme do uvarenej fazule. Zvlášť podusíme na oleji alebo masti domácu klobásu či párky a pridáme do fazule. Všetko spolu ešte povaríme a zahustíme zásmažkou. Tú pripravíme z hladkej múky, ktorú nasucho opražíme a zalejeme studenou vodou. Dochutíme rozotreným cesnakom a ostrejším korením podľa chuti.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod