Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

26. september 2018 | Edita

Jedlá z mäsa

Fazuľový guláš

fazuľa, soľ, čierne a nové korenie, hovädzie alebo bravčové mäso, bravčová masť, cibuľa, mleté čierne korenie, červená paprika, rasca, domáca klobása alebo párky, olej, hladká múka, voda, cesnak, ostré korenie

28.07.2017 | 15:41

Deň dopredu namočíme fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme domäkka so soľou, čiernym a novým korením. Kým sa fazuľa varí, udusíme na kocky pokrájané hovädzie alebo bravčové mäso. Na gulášový základ použijeme bravčovú masť, cibuľu, mleté čierne korenie, červenú papriku a rascu. Udusené mäso so šťavou dáme do uvarenej fazule. Zvlášť podusíme na oleji alebo masti domácu klobásu či párky a pridáme do fazule. Všetko spolu ešte povaríme a zahustíme zásmažkou. Tú pripravíme z hladkej múky, ktorú nasucho opražíme a zalejeme studenou vodou. Dochutíme rozotreným cesnakom a ostrejším korením podľa chuti.

 

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PIATOK
2 °C
8 °C
13 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod