Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 4°C

Bezmäsité jedlá

Frkľa I

5 zemiakov, soľ, rasca, cesnak, mleté čierne korenie, vajce, hrubá múka, majorán, masť zo slaniny

10.03.2017 | 15:53

Očistené zemiaky pokrájame na drobné kocky, dáme do hrnca variť, pridáme soľ a rascu. Varíme, až sú zemiaky rozvarené na kašu. Potom dolejeme vodu, pridáme postrúhaný cesnak, mleté čierne korenie a necháme zavariť. Kým sa zemiaky varia, pripravíme si cesto z 1 vajca a hrubej múky (ako na rezance). Cesto rozvaľkáme a trháme drobné šklbance, ktoré hádžeme do zemiakovej kaše. Varíme, aby sa cesto zavarilo. Nakoniec omastíme roztopenou údenou slaninou, dochutíme soľou a majoránom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod