Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -2°C

Bezmäsité jedlá

Gaštany zo sójových bôbov

sója, 200 g sójových bôbov, 100 g cukru, rum

17.03.2017 | 10:53

Prebratú a umytú sóju namočíme na noc do vody. Potom v otvorenom hrnci povaríme niekoľko minút za občasného miešania, kým sa pena nestratí. Potom ju nalejeme do termosky so širokým hrdlom na 7 – 8 hodín a uzavrieme. Takto získa sója výbornú orieškovú chuť. 200 g varených sójových bôbov pretlačíme cez sito. 100 g cukru pokropíme lyžičkou vody a zvaríme (až sa začnú tvoriť bubliny), pridáme pasírované bôby a pomaly varíme, kým nevznikne hustá kaša. Po jej vychladnutí vmiešame rum. S hmotou ďalej pracujeme ako s gaštanmi na pyré, môžu byť s čokoládou, so šľahačkou a podobne.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod