Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

25. august 2019 | Ľudovít
| 18°C

Bezmäsité jedlá

Gaštany zo sójových bôbov

sója, 200 g sójových bôbov, 100 g cukru, rum

17.03.2017 | 10:53

Prebratú a umytú sóju namočíme na noc do vody. Potom v otvorenom hrnci povaríme niekoľko minút za občasného miešania, kým sa pena nestratí. Potom ju nalejeme do termosky so širokým hrdlom na 7 – 8 hodín a uzavrieme. Takto získa sója výbornú orieškovú chuť. 200 g varených sójových bôbov pretlačíme cez sito. 100 g cukru pokropíme lyžičkou vody a zvaríme (až sa začnú tvoriť bubliny), pridáme pasírované bôby a pomaly varíme, kým nevznikne hustá kaša. Po jej vychladnutí vmiešame rum. S hmotou ďalej pracujeme ako s gaštanmi na pyré, môžu byť s čokoládou, so šľahačkou a podobne.

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
August 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Nedeľa    25. August 2019
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod