Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

22. máj 2019 | Júlia, Juliána

Bezmäsité jedlá

Gaštany zo sójových bôbov

sója, 200 g sójových bôbov, 100 g cukru, rum

17.03.2017 | 10:53

Prebratú a umytú sóju namočíme na noc do vody. Potom v otvorenom hrnci povaríme niekoľko minút za občasného miešania, kým sa pena nestratí. Potom ju nalejeme do termosky so širokým hrdlom na 7 – 8 hodín a uzavrieme. Takto získa sója výbornú orieškovú chuť. 200 g varených sójových bôbov pretlačíme cez sito. 100 g cukru pokropíme lyžičkou vody a zvaríme (až sa začnú tvoriť bubliny), pridáme pasírované bôby a pomaly varíme, kým nevznikne hustá kaša. Po jej vychladnutí vmiešame rum. S hmotou ďalej pracujeme ako s gaštanmi na pyré, môžu byť s čokoládou, so šľahačkou a podobne.

|
<
Máj 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Streda    22. Máj 2019
7.5. - 31.5.2019 | Svet fantázie
7.5. 09:00 - 26.6.2019 17:00 | Zrod života a ohňa
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PIATOK
12 °C
8 °C
11 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod