Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

24. september 2018 | Ľuboš, Ľubor

Jedlá z mäsa

Hovädzia roláda

700 g hovädzieho stehna, 100 g anglickej slaniny, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masti, 30 g hladkej múky, maslo

09.03.2017 | 14:45

Z mäsa si pripravíme tenší plát, ktorý naklepeme, osolíme a posypeme korením. Potom naň poukladáme plátky slaniny a natvrdo uvarené vajcia, ktorým odrežeme špičky. Mäso stočíme, tenkým špagátom previažeme a dáme piecť. Občas polievame šťavou a podlievame vývarom. Mäkkú roládu vyberieme, šťavu zaprášime múkou a dolejeme vývar. Upečenú roládu pokrájame na 2 cm široké rezy a dáme na misu. Obložíme varenými zemiakmi, ktoré sme posypali petržlenovou vňaťou, poliali maslom a zeleným šalátom s majonézou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA STREDA
15 °C
6 °C
6 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod