Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Jedlá z mäsa

Hovädzia roláda

700 g hovädzieho stehna, 100 g anglickej slaniny, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masti, 30 g hladkej múky, maslo

09.03.2017 | 14:45

Z mäsa si pripravíme tenší plát, ktorý naklepeme, osolíme a posypeme korením. Potom naň poukladáme plátky slaniny a natvrdo uvarené vajcia, ktorým odrežeme špičky. Mäso stočíme, tenkým špagátom previažeme a dáme piecť. Občas polievame šťavou a podlievame vývarom. Mäkkú roládu vyberieme, šťavu zaprášime múkou a dolejeme vývar. Upečenú roládu pokrájame na 2 cm široké rezy a dáme na misu. Obložíme varenými zemiakmi, ktoré sme posypali petržlenovou vňaťou, poliali maslom a zeleným šalátom s majonézou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod