Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Dezerty a sladké jedlá

Jablkový koláč

25 dag Hery, 25 dag práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 4 vajcia, 40 dag polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, tuk a múka na vysypanie plechu, plnka: 1 kg jabĺk, 10 dag cukru, mletá škorica

08.09.2017 | 15:01

Heru, žĺtky a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Do hmoty zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto je husté. Jablká postrúhame, vyžmýkame, podusíme. Pridáme cukor a škoricu. Cesto rozdelíme na dva diely (600 a 400 g). Pomocou stierky (stierku namočíme) rozotrieme väčšie cesto na plech. Navrch dáme jablká. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, cesto (400 g) postrúhame a zmiešame so snehom. Natrieme na jablká a upečieme. Vychladnuté pokrájame.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod