Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Jedlá z mäsa

Kapucínsky guláš

400 g hovädzieho mäsa, 120 g masti, 160 g cibule, 200 g ľubovoľných čerstvých húb, paradajkový pretlak, hladká múka, rozotrený cesnak, mletá paprika

01.12.2016 | 15:03

Do tohto základu vložíme umyté a na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu, trocha paradajkového pretlaku, rozotrený cesnak a všetko za občasného podlievania vodou dusíme do polomäkka. Potom šťavu vydusíme do tuku, zaprášime múkou, ktorú krátko popražíme a dolejeme vodu. Zvlášť orestujeme nakrájané huby, ktoré pridáme do guláša a varíme spoločne, kým mäso nie je úplne mäkké. Podávame s knedľou alebo cestovinou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod