Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

24. september 2018 | Ľuboš, Ľubor

Dezerty a sladké jedlá

Marhuľové knedle z odpaľovaného cesta

¼ l mlieka, 1 ČL cukru, soľ, 50 g margarínu, 350 g hrubej múky, 1 vajce, marhule, žemľové omrvinky, maslo, práškový cukor

30.11.2016 | 15:07

Mlieko osladíme 1 ČL cukru, mierne osolíme a pridáme 50 g margarínu, vmiešame 150 g hrubej múky a uvaríme na hustú kašu. Do vychladnutej kaše zapracujeme 1 vajce, 200 g hrubej múky. Cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Rozrežeme ho na primerane veľké štvorce a na každý uložíme po jednej marhuli (môžu byť aj zavárané). Sformujeme na knedličky a asi 5 min. ich varíme v osolenej vode. Uvarené knedle vyberieme z vody, posypeme ich žemľovými omrvinkami opraženými na masle a posypeme práškovým cukrom (alebo orechmi, tvarohom, makom, kakaom).

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA STREDA
12 °C
5 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod