Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 0°C

Jedlá z mäsa

Parížsky teľací rezeň

400 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 0,5 dl mlieka, 2 vajcia, 50 g hladkej múky, masť na vyprážanie, 20 g masla, citrón

05.12.2016 | 12:33

Umyté mäso osušíme, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. V mlieku rozšľaháme vajcia, osolíme, primiešame múku a vypracujeme cestíčko, ktoré necháme chvíľu postáť. Potom ho znova premiešame a namáčame v ňom pripravené rezne, ktoré na rozpálenom tuku z oboch strán vypražíme. Hotové rezne potrieme roztopeným maslom, upravíme na misu a ozdobíme kolieskami citróna. Podávame s dusenou ryžou alebo so zemiakmi.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod