Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

15. november 2018 | Leopold

Jedlá z mäsa

Pečená Majka

20 – 25 dag bravčového alebo hovädzieho mäsa, 10 dag pečienky, 5 dag údenej slaniny, 1 žemľa, 1 surové vajce, 3 vajcia uvarené natvrdo, soľ, mleté korenie, majorán, masť

12.01.2017 | 09:28

Mäso, pečienku a slaninu pomelieme, pridáme namočenú a dobre vyžmýkanú žemľu, soľ, korenie a majorán. Zmes dobre vypracujeme. Chlebíčkovú formu vymastíme, vysypeme strúhankou a vložíme do nej polovicu masy, na ktorú poukladáme uvarené vajíčka. Všetko zakryjeme zvyškom mäsa, posypeme strúhankou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 30 min. Podávame s paradajkovou omáčkou a zemiakmi.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
4 °C
3 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod