Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 8°C

Jedlá z mäsa

Plnená kačica alebo kurča

Plnka: 3 ks pečiva, 30 dag pomletého bravčového pliecka, 20 dag pomletej kuracej pečienky, 3 celé vajcia, rozotrený cesnak (asi 5 strúčikov), mleté korenie, trošku mletého nového korenia, trošku muškátového orieška, petržlenová vňať, 1 ČL vegety, soľ

04.08.2017 | 13:49

Pečivo nakrájame na malé kocky, navlhčíme vlažným mliekom, pridáme žĺtky, mäso, všetky koreniny, zamiešame, pridáme do sklovita upraženú cibuľu a nakoniec zľahka vmiešame sneh z 3 bielkov. Kurča posolíme, zvnútra potrieme cesnakom a za stáleho podlievania pečieme. Plnku môžeme dochutiť kapiou, mrkvou, hráškom, cibuľou alebo sparenými mandľami. Podávame so zemiakovým šalátom alebo hranolčekmi.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod