Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -2°C

Dezerty a sladké jedlá

Plnené linecké rezy

54 dag hrubej múky, 44 dag rastlinného tuku, 6 PL vody, 2 žĺtky, kalištek rumu, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, plnka: 6 olúpaných jabĺk, 20 dag práškového cukru, 4 žĺtky, 2 PL kakaa, 1 vanilkový cukor, sneh zo 4 bielkov, 15 dag mletých orechov

06.09.2017 | 15:18

Múku, tuk, vodu, žĺtky, rum, prášok do pečiva a vanilkový cukor spracujeme na cesto a rozdelíme na 2 polovice. Prvé cesto vyvaľkáme a položíme na vymastený a múkou vysypaný plech a potrieme plnkou: 6 olúpaných jabĺk postrúhame a zamiešame do nich 20 dag práškového cukru, 4 žĺtky, 2 PL kakaa a 1 vanilkový cukor, jemne vmiešame zo 4 bielkov sneh a 15 dag mletých orechov. Na plnku položíme rozvaľkané druhé cesto a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené a vychladnuté rezy polejeme čokoládovou polevou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod