Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 2°C

Jedlá z mäsa

Plnené zemiaky

8 zemiakov, 1 vajce, 1 žĺtok, 200 g údeného vareného bravčového mäsa, 200 g kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ

02.12.2016 | 08:50

Umyté zemiaky upečieme v šupke. Po upečení z nich odkrojíme vrch, vydlabeme vnútro tak, aby nám zostala asi centimetrová vrstva po krajoch. Potom zemiaky ošúpeme. Zemiakovú hmotu zmiešame s pomletým údeným mäsom, žĺtkom a 2 PL kyslej smotany. Vnútro zemiakov osolíme a plníme masou. Druhý žĺtok primiešame do zvyšnej smotany, polejeme vrchy zemiakov a dáme zapiecť.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod