Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 8°C

Dezerty a sladké jedlá

Pomarančový (mandarínkový) krém

1/8 mlieka, 3 vajcia, 40 g cukru, 1/8 l pomarančovej šťavy, ešte raz 40 g cukru, 0,5 dl koňaku, želatína, strúhaná čokoláda na ozdobu

13.10.2016 | 09:29

Rozmiešame 3 žĺtky, cukor a trocha mlieka. Zvyšné mlieko necháme zovrieť a pridáme doň dobre vymiešané uvedené suroviny. Stále miešame nad ohňom, ale pozor, nenecháme zovrieť. Pridáme želatínu (pripravíme ju podľa návodu) a opäť dobre premiešame. Horúce precedíme, pridáme koňak a necháme vychladnúť. Bielky s druhým cukrom do tuha vyšľaháme a pridáme do tuhnúceho krému. Naporciujeme do pohárov, ozdobíme strúhanou čokoládou a necháme dobre vychladnúť.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod