Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

17. november 2018 | Klaudia

Dezerty a sladké jedlá

Rýchle jablkové rezy

olúpané jablká, mleté orechy (mandle), kryštálový cukor, 3 vajcia, polohrubá múka, práškový cukor, škorica, olej, alobal

24.11.2016 | 12:42

Na menší plech dáme alobal, vymastíme ho olejom, posypeme polohrubou múkou, mletými alebo posekanými orechmi alebo mandľami. Na to nakrájame olúpané jablká, osladíme kryštálovým cukrom a jemne posypeme mletou škoricou. Z 3 vajec urobíme piškótové cesto (na 1 vajce 40 g práškového cukru a 30 h polohrubej múky), ktoré vylejeme na pripravené jablká a pečieme 7 min. Po upečení múčnik preklopíme na pocukrovanú dosku tak, že piškóta zostane dolu a jablká sú hore.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PONDELOK
4 °C
-2 °C
1 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod