Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 0°C

Jedlá z mäsa

Sedliacka baba

400 g vareného mäsa (bravčové, hovädzie), 400 g masla, 3 rožky, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 dl mlieka, 2 vajcia, 7 paradajok, mleté čierne korenie, soľ, vegeta, 300 g údenej slaniny, 100 g syra, tuk na vymastenie pekáča

25.11.2016 | 09:07

Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme pomleté mäso a rožky, ktoré sme namočili v mlieku. Osolíme, pridáme vegetu, korenie, nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotrený cesnak a dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame ho k mäsu. Dno pekáča vymastíme, poukladáme na kolieska nakrájané paradajky, mäsovú zmes, navrch poukladáme na pásy nakrájanú slaninu a dáme piecť. Hotové posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod