Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. november 2018 | Eugen

Jedlá z mäsa

Slávnostné bravčové rebierko z Čachtíc

750 g bravčového karé, 5 ks marhúľ (môžu byť aj mrazené polovičky), 1 vajce, soľ, 25 g hladkej múky, 50 g masla, 50 g oleja, 50 g bieleho vína, mleté čierne korenie

26.10.2016 | 15:36

Mäso nakrájame na 150 g rebierka, mierne naklepeme, osolíme a na masle dožlta opečieme. Marhule nakrájame na plátky, obalíme v hladkej múke a v rozšľahanom vajci a opečieme na oleji. Do výpeku pridáme biele víno, vložíme rebierka a podusíme. Hotové rebierka kladieme na tanier, navrch dáme opečené marhule a podlejeme šťavou. Podávame s hranolčekmi alebo hráškovou ryžou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
1 °C
-3 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod