Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 1°C

Bezmäsité jedlá

Sójové fašírky s hubami

1 balík sójových bôbov, 2 vajcia, 80 g cibule, 1 rožok, 100 g strúhanky, cesnak, majorán, mleté korenie, soľ, 250 g húb (šampiňóny, hliva), olej na vysmážanie, maslo

12.10.2016 | 12:22

Sójové bôby namočíme do teplej vody aspoň na polhodinu. Potom ich zomelieme. Zomelieme aj cibuľu a cesnak. Pridáme vajíčka, soľ, majorán, namočený rožok a strúhanku. Všetko zmiešame. Z tejto hmoty robíme fašírky. Na dlani si ich roztľapkáme a do každej dáme kôpku húb, ktoré sme pokrájali nadrobno a podusili na masle. Každú fašírku s hubami vysmažíme v horúcom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod