Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -0°C

Dezerty a sladké jedlá

Výborné rezy

6 vajec, 30 dag práškového cukru, 30 dag strúhaných jabĺk, 4 PL hrubej múky, 2 PL detskej krupice, 2 ČL prášku do pečiva, 14 dag mletých orechov, 2 PL kakaa, plnka: 2 vajcia, 4 PL cukru, 2 PL kakaa, 1 Hera

17.08.2017 | 14:47

6 žĺtkov vymiešame s 30 dag práškového cukru do peny, pridáme 30 dag strúhaných jabĺk. Do 4 PL hrubej múky pridáme 2 PL detskej krupice, 2 ČL prášku do pečiva, 14 dag mletých orechov, 2 PL kakaa a striedavo zamiešame so snehom zo 6 bielkov do jablkovej zmesi. Cesto pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Plnku si spravíme tak, že 2 vajcia, 4 PL cukru a 2 PL kakaa vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Do vychladnutého krému vmiešame 1 Heru. Natrieme na koláč a polejeme čokoládovou polevou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod