Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 4°C

Bezmäsité jedlá

Zemiakové gule

zemiaky, soľ, hladká múka, sóda bikarbóna, tvaroh, maslo, krém, poleva: mlieko, škrob

15.03.2017 | 15:18

Surové zemiaky nastrúhame, vytlačíme šťavu a pridáme uvarené pretlačené zemiaky, soľ, hladkú múku, štipku sódy bikarbóny a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme. Cesto nakrájame na štvorce, ktoré plníme tvarohom a tvarujeme guľky.
Krém, poleva: Z vytlačenej zemiakovej šťavy zlejeme vodu, aby škrobová časť zostala dole. Ešte raz premyjeme a zlejeme. Uvaríme mlieko, pridáme škrob, ktorý sme rozmiešali s trochou mlieka. Za stáleho miešania uvaríme krém, ktorý nesmie byť veľmi hustý. Uvarený krém omastíme maslom. Guľky polejeme maslom a krémom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod