Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

15. november 2018 | Leopold

Bezmäsité jedlá

Zemiakové gule

zemiaky, soľ, hladká múka, sóda bikarbóna, tvaroh, maslo, krém, poleva: mlieko, škrob

15.03.2017 | 15:18

Surové zemiaky nastrúhame, vytlačíme šťavu a pridáme uvarené pretlačené zemiaky, soľ, hladkú múku, štipku sódy bikarbóny a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme. Cesto nakrájame na štvorce, ktoré plníme tvarohom a tvarujeme guľky.
Krém, poleva: Z vytlačenej zemiakovej šťavy zlejeme vodu, aby škrobová časť zostala dole. Ešte raz premyjeme a zlejeme. Uvaríme mlieko, pridáme škrob, ktorý sme rozmiešali s trochou mlieka. Za stáleho miešania uvaríme krém, ktorý nesmie byť veľmi hustý. Uvarený krém omastíme maslom. Guľky polejeme maslom a krémom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
6 °C
3 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod