Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 2°C

Bezmäsité jedlá

Zemiakové pagáčiky ku kapustnici

550 g hladkej múky, 1/4 l kyslého mlieka, 1 vajce, 1 kocka droždia, 1 ČL cukru, soľ, 2 PL oleja

23.02.2017 | 13:44

Zo surovín spracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku: 700 g uvarených zemiakov prelisujeme alebo najemno popučíme. Pridáme na masle osmaženú cibuľu, korenie, 1 roztlačený strúčik cesnaku, majorán, dochutíme soľou a mletou rascou. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce a plníme zemiakovou plnkou. Robíme buchtičky, ktoré na vymastenom plechu roztláčame na okrúhle pagáčiky. Vrch potrieme vajcom a upečieme. Ešte teplé potrieme maslom. Podávame ku kapustnici.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod