Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

17. november 2018 | Klaudia

Jedlá z mäsa

Zemiakový závin s mäsom a so zeleninou

500 g varených pretlačených zemiakov, 150 g hrubej múky, 50 g krupice, soľ, 1 vajce Plnka: 30 g masti, 50 g cibule, 200 g hovädzieho mäsa, mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, 30 g strúhanky, mleté korenie, 1 vajce, soľ

17.08.2017 | 14:05

K polovychladnutým pretlačeným alebo pomletým zemiakom pridáme múku, krupicu, soľ, vajce a zamiesime cesto. Na doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, potrieme plnkou, zavinieme, zabalíme do mokrého obrúska, konce zaviažeme a v slanej vode varíme asi pol hodiny. Uvarený závin vyberieme z vody, rozbalíme a pokrájame na plátky. Podávame k omáčkam alebo s dusenou zeleninou.

Plnka: Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme varené pomleté mäso, uvarenú nadrobno nakrájanú zeleninu, zahustíme strúhankou a okoreníme. Do vychladnutej plnky zamiešame vajce a soľ.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PONDELOK
3 °C
-1 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod