Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

24. september 2018 | Ľuboš, Ľubor

Jedlá z mäsa

Zemiakový závin s mäsom a so zeleninou

500 g varených pretlačených zemiakov, 150 g hrubej múky, 50 g krupice, soľ, 1 vajce Plnka: 30 g masti, 50 g cibule, 200 g hovädzieho mäsa, mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, 30 g strúhanky, mleté korenie, 1 vajce, soľ

17.08.2017 | 14:05

K polovychladnutým pretlačeným alebo pomletým zemiakom pridáme múku, krupicu, soľ, vajce a zamiesime cesto. Na doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, potrieme plnkou, zavinieme, zabalíme do mokrého obrúska, konce zaviažeme a v slanej vode varíme asi pol hodiny. Uvarený závin vyberieme z vody, rozbalíme a pokrájame na plátky. Podávame k omáčkam alebo s dusenou zeleninou.

Plnka: Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme varené pomleté mäso, uvarenú nadrobno nakrájanú zeleninu, zahustíme strúhankou a okoreníme. Do vychladnutej plnky zamiešame vajce a soľ.

|
<
September 2018
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Pondelok    24. September 2018
20.9. - 26.9.2018 | Program kina CINEMAX ŽILINA
24.9.2018 10:00 | Klub s knihuľkou - zážitkové čítanie pre deti 1+
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA STREDA
12 °C
5 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod