Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

19. júl 2019 | Dušana

Dezerty a sladké jedlá

Žĺtkové vaničky

5 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, 25 dag práškového cukru, maslo

07.09.2017 | 14:59

Päť žĺtkov spolu s cukrami vymiešame na hustú penu. Formičky na vaničky alebo medvedie labky vymastíme maslom a do polovice naplníme cestom. Veľmi pomaly pečieme na miernom ohni (ako pusinky), skôr sušíme. Len čo sa zdvihnú a oddelia sa od formičky, ľahko ich vyklopíme. Musia ostať úplne svetlé. Hotové zdobíme šľahačkou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA NEDEĽA
27 °C
24 °C
26 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod