Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. november 2018 | Félix

Dezerty a sladké jedlá

Zürišský jablkový koláč

125 g Hery, 280 g múky, 200 g cukru, 4 vajcia, PL citrónovej šťavy, PL rumu, 6 jabĺk, prášok do pečiva, 200 g mandlí

10.10.2016 | 11:47

Heru rozdrobíme do 250 g múky a 50 g cukru, pridáme 1 vajce. Vypracujeme krehké cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladna. Cesto rozvaľkáme, vyložíme ním formu a 15 minút predpečieme vo vyhriatej rúre (el. 225 °C, plyn - stupeň č. 4).  Z 3 žĺtkov a 150 g cukru vyšľaháme hustú penu, pridáme lyžicu citrónovej šťavy, lyžicu rumu, nastrújané jablko, vmiešame tuhý sneh z bielkov, 30 g múky, na špičku noža prášku do pečiva a nastrúhané mandle. Hmotu rozotrieme na predpečené cesto, navrch poukladáme 5 jabĺk rozpolených a nakrájaných na plátky a pokvapkáme rozohriatou Herou. Koláč pečieme ďalších 50 minút (el. 175 - 200 °C, plyn - stupeň č. 2 - 3).

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
0 °C
1 °C
1 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod