Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 1°C
Pečený guláš

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 13:29

Pečený guláš

1 kg bravčového mäsa, 500 g cibule, červená mletá paprika (podľa chuti), cesnak, 4 – 5 bobúľ celého korenia, trocha mletého korenia

Fazuľový vývar s pórom

Polievky | 14.10.2016 11:50

Fazuľový vývar s pórom

pór, hladká múka, zemiaky, soľ, korenie, petržlenová vňať alebo pažítka

Fazuľový šalát

Šaláty, nátierky, omáčky | 14.10.2016 11:38

Fazuľový šalát

1 šálka fazule, 1 pór, 1 konzerva sladkej kukurice, 2 kyslé uhorky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 PL oleja, šťava z citróna, 1 ČL cukru, mleté korenie, 1 biely jogurt, 10 dag mäkkej salámy, 1 zväzok reďkovky

Stroganov

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 11:27

Stroganov

½ kg hovädzieho stehna, 1 cibuľa, 2 – 3 bobkové listy, soľ, 1 ČL karí korenia, olej

Staroslovanský podlesník

Bezmäsité jedlá | 14.10.2016 10:54

Staroslovanský podlesník

1200 g zemiakov, 2 dl sladkej smotany (môže byť aj mlieko), 2 vajcia, soľ, 2 strúčiky cesnaku, mleté korenie, majorán, 40 g hladkej múky, masť alebo olej

Palacinky s údeným mäsom

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 10:36

Palacinky s údeným mäsom

Palacinky: 30 dag hladkej múky, ½ l mlieka, 1 vajce, soľ, olej Plnka: 10 dag údeného mäsa alebo šunky na 3 palacinky a jedno vajce

Beš-barmak (barania polievka)

Polievky | 14.10.2016 09:24

Beš-barmak (barania polievka)

1 kg baraniny s kosťou (krk, rebrá, časť lopatky), 250 g mrkvy, petržlenová a kôprová vňať, po 10 zrniečok nového a čierneho korenia, 2 bobkové listy, 10 strúčikov cesnaku, 150 g tenkých rezancov, voda

Banány v župane

Dezerty a sladké jedlá | 14.10.2016 08:38

Banány v župane

Plnka: banány, 1 PL medu, 3 PL vody, posekané lieskovce Cesto: 3 vajcia, 200 g celozrnnej pšeničnej múky, mlieko, štipka soli

Tvarohová bábovka

Dezerty a sladké jedlá | 13.10.2016 15:54

Tvarohová bábovka

1 Hera, 250 g hrudkovitého tvarohu, 4 vajcia, 250 g mletého cukru, 250 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva

Zbojnícky guláš

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 15:48

Zbojnícky guláš

500 g baranieho mäsa, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, rasca, 1 feferónka, paprika, 1 hlávková kapusta, 4 očistené zemiaky, 200 g húb

Hovädzie na horčici

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 15:32

Hovädzie na horčici

½ kg falošnej sviečkovice alebo hovädzie zadné, 3 PL plnotučnej horčice, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, olej

Slovenská pochúťka

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 14:54

Slovenská pochúťka

500 g bravčového stehna, 60 g oleja, 100 g cibule, 5 g mletej červenej papriky, 20 g sterilizovaných feferónok, 200 g sterilizovaného leča, 40 g kečupu, 10 g soli, 0,5 g mletého korenia, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 1 dl smotany, 50 g tvrdého syra

Veľkonočná plnka k mäsu

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 14:19

Veľkonočná plnka k mäsu

9 rožkov, 1 žemľa, 8 vajec, 15 dag údenej slaniny, 1 ČL vegety, korenie, cibuľa, 20 dag pečienky, soľ, petržlenová vňať alebo pažítka, olej

Pečienková nátierka

Šaláty, nátierky, omáčky | 13.10.2016 13:18

Pečienková nátierka

200 g bravčovej pečienky, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 cibuľa, soľ, olej a čierne korenie

Fašiangové šišky

Bezmäsité jedlá | 13.10.2016 13:16

Fašiangové šišky

400 g polohrubej múky, 20 g droždia, 40 g cukru do cesta, 200 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, asi 2 dl mlieka, 40 g Hery, olej na vyprážanie, 100 g tvarohu, 100 g slivkového lekváru, šľahačka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod