Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

22. november 2018 | Cecília
Žĺtkové rezy s malinami

Dezerty a sladké jedlá | 09.02.2017 15:40

Žĺtkové rezy s malinami

300 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 5 žĺtkov, 120 g cukru, 300 g masla, piškóty, rum, maliny

Zemiakové kahančeky

Bezmäsité jedlá | 09.02.2017 13:36

Zemiakové kahančeky

10 ks stredne veľkých zemiakov, údená slanina, rasca, soľ

Slaný vitamínový mrkvový šalát

Šaláty, nátierky, omáčky | 09.02.2017 11:36

Slaný vitamínový mrkvový šalát

4 väčšie mrkvy, 1 biely jogurt, 1 dl podmaslia alebo kefíru, 2 PL slnečnicového oleja, soľ, ocot, 1 hermelín alebo kúsok eidamu, cukor (alebo med)

Šišky

Dezerty a sladké jedlá | 09.02.2017 09:57

Šišky

4 dl mlieka, 4 kocky cukru, 2 dag kvasníc, 4 žĺtky, soľ, 45 dag hladkej múky, 4 PL masla, trocha rumu, práškový cukor

Kováčske kotlety

Jedlá z mäsa | 08.02.2017 13:24

Kováčske kotlety

4 bravčové kotlety, 5 cibúľ, 30 dag tvrdého strúhaného syra (eidam), 1 šľahačka, soľ, korenie

Orientálne kuracie prsičká

Jedlá z mäsa | 06.02.2017 11:35

Orientálne kuracie prsičká

400 g kuracích prsičiek, 3 PL sójovej omáčky, 3 – 4 paradajky, 3 papriky, 1 PL kvalitného oleja, 1 PL karí korenia, cibuľa, cesnak, soľ

Pikantné klobásy

Jedlá z mäsa | 03.02.2017 13:35

Pikantné klobásy

4 uvarené klobásy, 2 PL octu, 4 PL kečupu, soľ, cukor, 4 PL rastlinného oleja, 1 červená feferónka, 10 g kokosovej múčky, múka, karí korenie

Jablká s haluškami

Bezmäsité jedlá | 03.02.2017 10:22

Jablká s haluškami

500 g jabĺk, 50 g hrozienok, 30 g masla, 100 g cukru, mletá škorica. Halušky: 300 g polohrubej múky, soľ, 2 žĺtky, 50 g masla, 2,5 dl mlieka

Pečiarková nátierka s tvarohom

Šaláty, nátierky, omáčky | 03.02.2017 08:17

Pečiarková nátierka s tvarohom

400 g pečiarok, 500 g tvarohu, 125 g masla, 2 cibule, karí, mleté čierne korenie, soľ

Šalát GIGANT

Šaláty, nátierky, omáčky | 02.02.2017 15:15

Šalát GIGANT

1,5 kg postrúhaného gigantu (kalerábu), 0,5 kg papriky, 50 dag cibule, 5 ks postrúhanej mrkvy. Nálev: 4 šálky vody, 1 šálka octu, šálka cukru, 1 Deko – prevariť

Šašliková zmes na ražni

Jedlá z mäsa | 02.02.2017 13:09

Šašliková zmes na ražni

500 g teľacej pečene alebo chudého bravčového mäsa, 2 jablká, 8 cibúľ, 125 g anglickej slaniny, soľ, korenie

Zapekané kotlety

Jedlá z mäsa | 02.02.2017 10:51

Zapekané kotlety

4 kotlety, 60 g cibule, olej, 250 g šampiňónov, korenie, soľ, šunka, syr, kyslá smotana

Biela rybacia polievka

Polievky | 02.02.2017 09:00

Biela rybacia polievka

5 – 7 stredných rýb, cibuľa, mrkva, petržlen, mleté čierne korenie

Tvarohovo-zemiakový zákusok

Dezerty a sladké jedlá | 01.02.2017 15:45

Tvarohovo-zemiakový zákusok

Cesto 1: 35 dag hladkej múky, 1 rastlinný tuk, štipka soli, 6 PL smotany alebo kyslého mlieka alebo vína, či jogurtu. Všetko vymiesime a dáme do chladničky. V chladničke ho máme dovtedy, kým neurobíme ďalšie cestá. Cesto 2: 1/2 kg tvarohu pomelieme so 40 dag varených zemiakov, k tomu primiešame vyšľahané 3 žĺtky s 20 dag cukru. Cesto 3: 3 bielka vyšľaháme s 3 PL kryštálového cukru na tuhý sneh a potom pridáme postupne 4 PL hrubej alebo polohrubej múky.

Fánky II

Bezmäsité jedlá | 01.02.2017 13:44

Fánky II

300 g polohrubej múky, soľ, 50 g Hery, 2 žĺtky, 5 PL kyslej smotany, 1 PL rumu, citrónová kôra

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
2 °C
2 °C
5 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod