Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

25. september 2018 | Vladislav
Pikantné bravčové mäso

Jedlá z mäsa | 09.11.2016 16:11

Pikantné bravčové mäso

600 g bravčového stehna, 200 g leča, tuk, 1 ČL kečupu, feferónka, 4 kyslé uhorky, 1 PL horčice, čierne mleté korenie, soľ

Diabolské mäso

Jedlá z mäsa | 04.11.2016 09:11

Diabolské mäso

1 kg bravčového stehna (alebo karé bez kosti), 5 vajec, 2 ČL soli, 1 ČL korenia, 1 ČL horčice, 1 ČL pálivej papriky, 1 ČL worcesterskej omáčky

Pečená morka s gaštanovou plnkou

Jedlá z mäsa | 03.11.2016 15:57

Pečená morka s gaštanovou plnkou

1 menšia morka (2,5 – 3 kg), 150 g masti, 100 g údenej slaniny, soľ Plnka: 1 kg gaštanov, 4 žemle, 2 dl mlieka, 2 vajcia, mleté čierne korenie, soľ

Opekané mäsové guľky

Jedlá z mäsa | 31.10.2016 11:52

Opekané mäsové guľky

250 g mletého bravčového mäsa, 4 PL oleja, ½ ČL mletého ďumbiera, 1 PL škrobovej múčky, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL sójovej omáčky alebo 1 PL škrobovej múčky, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL sójovej omáčky alebo 1 PL polievkového korenia, 1 PL worcesterskej omáčky

Zapekané kurča

Jedlá z mäsa | 31.10.2016 10:59

Zapekané kurča

kurča, 1 – 1,5 kg zemiakov, šľahačková smotana, soľ, rasca, mleté čierne korenie

Studený nárez Sofia

Jedlá z mäsa | 28.10.2016 10:51

Studený nárez Sofia

150 g šunky, 150 g domácej klobásy, 150 g Nitranu, 150 g údeného hovädzieho jazyka, 160 g eidamu, 3 vajcia, 125 g sterilizovaných uhoriek, maslo, paradajky, kapia

Bravčové stehno na koňaku

Jedlá z mäsa | 27.10.2016 13:28

Bravčové stehno na koňaku

600 g bravčového stehna alebo vykosteného karé, 6 plátkov šunky, 4 olúpané paradajky, ½ dl koňaku, 2 jablká, maslo, soľ, korenie, olej a alobal

Slávnostné bravčové rebierko z Čachtíc

Jedlá z mäsa | 26.10.2016 15:36

Slávnostné bravčové rebierko z Čachtíc

750 g bravčového karé, 5 ks marhúľ (môžu byť aj mrazené polovičky), 1 vajce, soľ, 25 g hladkej múky, 50 g masla, 50 g oleja, 50 g bieleho vína, mleté čierne korenie

Hovädzie mäso špikované zeleninou

Jedlá z mäsa | 26.10.2016 15:01

Hovädzie mäso špikované zeleninou

400 g hovädzieho mäsa, 30 g údenej slaniny, 30 g údeného mäsa, 1 mrkva, 1 kyslá uhorka, soľ, 40 g masti, 60 g koreňovej zeleniny, 60 g cibule, 1 PL strúhanky, 1 dl červeného vína

Bravčový bôčik na orientálny spôsob

Jedlá z mäsa | 26.10.2016 10:20

Bravčový bôčik na orientálny spôsob

600 g bravčového bôčika, 1 rajčinový pretlak, 7 strúčikov cesnaku, 7 PL oleja, 400 g tarhone, zväzok petržlenovej vňate, soľ, rasca

Sójové mäso s karí korením a lečom

Jedlá z mäsa | 24.10.2016 13:32

Sójové mäso s karí korením a lečom

100 g pekinského sójového mäsa (rezančeky), 3 dl pohár leča, 1 cibuľa, 2 – 3 bobkové listy, ½ ČL karí korenia, olej

Bravčové v marináde

Jedlá z mäsa | 20.10.2016 10:46

Bravčové v marináde

600 g bravčového stehna alebo vykosteného karé, 2 vajcia, 2 PL Solamylu alebo Maizeny, ½ ČL mletého čierneho korenia, ½ ČL soli, 1 PL rumu alebo koňaku

Tokáň so smotanou

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 14:54

Tokáň so smotanou

400 g hovädzieho mäsa, 40 g masti, 100 g cibule, majorán, mleté čierne korenie, soľ, 1 dl vína, 40 g údenej slaniny, 1 strúčik cesnaku, 2,5 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky

Sójové mäso so zeleninou

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 14:10

Sójové mäso so zeleninou

100 g sójového mäsa (kocky), 1 balíček mrazenej zeleniny (hrášok s mrkvou), 1 cibuľa, 2 – 3 bobkové listy, 1 ČL vegety, na špičku noža červenej papriky, soľ

Pečený guláš

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 13:29

Pečený guláš

1 kg bravčového mäsa, 500 g cibule, červená mletá paprika (podľa chuti), cesnak, 4 – 5 bobúľ celého korenia, trocha mletého korenia

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
5 °C
9 °C
13 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod