Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 6°C
Bravčové v marináde

Jedlá z mäsa | 20.10.2016 10:46

Bravčové v marináde

600 g bravčového stehna alebo vykosteného karé, 2 vajcia, 2 PL Solamylu alebo Maizeny, ½ ČL mletého čierneho korenia, ½ ČL soli, 1 PL rumu alebo koňaku

Tokáň so smotanou

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 14:54

Tokáň so smotanou

400 g hovädzieho mäsa, 40 g masti, 100 g cibule, majorán, mleté čierne korenie, soľ, 1 dl vína, 40 g údenej slaniny, 1 strúčik cesnaku, 2,5 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky

Sójové mäso so zeleninou

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 14:10

Sójové mäso so zeleninou

100 g sójového mäsa (kocky), 1 balíček mrazenej zeleniny (hrášok s mrkvou), 1 cibuľa, 2 – 3 bobkové listy, 1 ČL vegety, na špičku noža červenej papriky, soľ

Pečený guláš

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 13:29

Pečený guláš

1 kg bravčového mäsa, 500 g cibule, červená mletá paprika (podľa chuti), cesnak, 4 – 5 bobúľ celého korenia, trocha mletého korenia

Stroganov

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 11:27

Stroganov

½ kg hovädzieho stehna, 1 cibuľa, 2 – 3 bobkové listy, soľ, 1 ČL karí korenia, olej

Palacinky s údeným mäsom

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 10:36

Palacinky s údeným mäsom

Palacinky: 30 dag hladkej múky, ½ l mlieka, 1 vajce, soľ, olej Plnka: 10 dag údeného mäsa alebo šunky na 3 palacinky a jedno vajce

Zbojnícky guláš

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 15:48

Zbojnícky guláš

500 g baranieho mäsa, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, rasca, 1 feferónka, paprika, 1 hlávková kapusta, 4 očistené zemiaky, 200 g húb

Hovädzie na horčici

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 15:32

Hovädzie na horčici

½ kg falošnej sviečkovice alebo hovädzie zadné, 3 PL plnotučnej horčice, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, olej

Slovenská pochúťka

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 14:54

Slovenská pochúťka

500 g bravčového stehna, 60 g oleja, 100 g cibule, 5 g mletej červenej papriky, 20 g sterilizovaných feferónok, 200 g sterilizovaného leča, 40 g kečupu, 10 g soli, 0,5 g mletého korenia, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 1 dl smotany, 50 g tvrdého syra

Veľkonočná plnka k mäsu

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 14:19

Veľkonočná plnka k mäsu

9 rožkov, 1 žemľa, 8 vajec, 15 dag údenej slaniny, 1 ČL vegety, korenie, cibuľa, 20 dag pečienky, soľ, petržlenová vňať alebo pažítka, olej

Ružičkový kel zapečený s údeným mäsom

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 10:39

Ružičkový kel zapečený s údeným mäsom

800 g ružičkového kelu, 20 g oleja, 40 g údenej slaniny, cibuľa, 2 dl vývaru z masoxu, 100 g údeného syra, 3 žĺtky, 20 g masla, strúhanka, soľ

Zapekané plnené papriky

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 10:09

Zapekané plnené papriky

30 dag mastnej bravčoviny, 30 dag hovädziny, 1 malá cibuľa, 1 – 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, majorán, 10 dag ryže, 5 – 6 väčších paprík, tuk na vymastenie plechu

Morčacie prsia od Gitky

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 09:22

Morčacie prsia od Gitky

1 kg morčacích pŕs, 300 g šunkovej salámy, 160 g masla (môže byť aj olej), 200 g strúhanky, ananás alebo broskyňa, mleté čierne korenie, soľ

Dumľama

Jedlá z mäsa | 12.10.2016 15:26

Dumľama

600 g jahňacieho, teľacieho alebo bravčového stehna, 200 g cibule, 200 g rajčín, 200 g paprík, 4 strúčiky cesnaku, 1 feferónku, mleté čierne korenie, soľ, 2 dl mäsového vývaru, 70 ml oleja

Hovädzie na špagety

Jedlá z mäsa | 12.10.2016 13:48

Hovädzie na špagety

hovädzie zadné, ale môže byť aj z krku, 1 stredne veľká cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, sladká paprika, kečup

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod