Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2018 | Eugénia
Palacinky s údeným mäsom

Jedlá z mäsa | 14.10.2016 10:36

Palacinky s údeným mäsom

Palacinky: 30 dag hladkej múky, ½ l mlieka, 1 vajce, soľ, olej Plnka: 10 dag údeného mäsa alebo šunky na 3 palacinky a jedno vajce

Zbojnícky guláš

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 15:48

Zbojnícky guláš

500 g baranieho mäsa, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, rasca, 1 feferónka, paprika, 1 hlávková kapusta, 4 očistené zemiaky, 200 g húb

Hovädzie na horčici

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 15:32

Hovädzie na horčici

½ kg falošnej sviečkovice alebo hovädzie zadné, 3 PL plnotučnej horčice, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, olej

Slovenská pochúťka

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 14:54

Slovenská pochúťka

500 g bravčového stehna, 60 g oleja, 100 g cibule, 5 g mletej červenej papriky, 20 g sterilizovaných feferónok, 200 g sterilizovaného leča, 40 g kečupu, 10 g soli, 0,5 g mletého korenia, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 1 dl smotany, 50 g tvrdého syra

Veľkonočná plnka k mäsu

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 14:19

Veľkonočná plnka k mäsu

9 rožkov, 1 žemľa, 8 vajec, 15 dag údenej slaniny, 1 ČL vegety, korenie, cibuľa, 20 dag pečienky, soľ, petržlenová vňať alebo pažítka, olej

Ružičkový kel zapečený s údeným mäsom

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 10:39

Ružičkový kel zapečený s údeným mäsom

800 g ružičkového kelu, 20 g oleja, 40 g údenej slaniny, cibuľa, 2 dl vývaru z masoxu, 100 g údeného syra, 3 žĺtky, 20 g masla, strúhanka, soľ

Zapekané plnené papriky

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 10:09

Zapekané plnené papriky

30 dag mastnej bravčoviny, 30 dag hovädziny, 1 malá cibuľa, 1 – 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, majorán, 10 dag ryže, 5 – 6 väčších paprík, tuk na vymastenie plechu

Morčacie prsia od Gitky

Jedlá z mäsa | 13.10.2016 09:22

Morčacie prsia od Gitky

1 kg morčacích pŕs, 300 g šunkovej salámy, 160 g masla (môže byť aj olej), 200 g strúhanky, ananás alebo broskyňa, mleté čierne korenie, soľ

Dumľama

Jedlá z mäsa | 12.10.2016 15:26

Dumľama

600 g jahňacieho, teľacieho alebo bravčového stehna, 200 g cibule, 200 g rajčín, 200 g paprík, 4 strúčiky cesnaku, 1 feferónku, mleté čierne korenie, soľ, 2 dl mäsového vývaru, 70 ml oleja

Hovädzie na špagety

Jedlá z mäsa | 12.10.2016 13:48

Hovädzie na špagety

hovädzie zadné, ale môže byť aj z krku, 1 stredne veľká cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, sladká paprika, kečup

Sliepka na uhorský spôsob

Jedlá z mäsa | 12.10.2016 11:23

Sliepka na uhorský spôsob

1 sliepka, 3 cibule, ½ kg koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler,...), 1 PL rajčinového pretlaku, olej, hladká múka, čierne korenie, soľ

Kurča na kašmírsky spôsob

Jedlá z mäsa | 10.10.2016 12:38

Kurča na kašmírsky spôsob

kurča (cca 75 dag), tuk, 2 cibule, múka, šťava z citróna, PL koriandru, ČL zázvoru, bylinková zmes (ČL ostrej papriky, ČL soli, ½ ČL zázvoru)

Morské rizoto

Jedlá z mäsa | 10.10.2016 12:11

Morské rizoto

400 g ryže, 200 g mäsa – rybie filé, krevety, mušle, 2900 g konzervovanej kukurice, 300 g zeleniny – paradajky, paprika, cibuľa, cesnak, soľ, olej, Solamyl

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
26 °C
23 °C
23 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod