Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Tlačové správy

3 tipy, ako si vybrať dokonalé šaty pre váš typ postavy

Všetky chceme vyzerať čo najlepšie, ale nájsť ten správny outfit, ktorý by lichotil vašej postave, môže byť ťažké. S toľkými rôznymi strihmi a štýlmi šiat si v podstate nikdy nemôžete byť istá, že kupujete tie najvhodnejšie pre vašu postavu. Nemôžete sa spoliehať ani na to, že odpoveďou sú najnovšie trendy, pretože vám jednoducho nemusia sedieť. Ako si teda vybrať tie správne šaty?

31.08.2022 | 17:42

Tip 1: Zistite typ vašej postavy

Vaša silueta je typ vašej postavy. Tradične existujú štyri typy a jeden dodatočný typ, ktorý uľahčuje orientáciu v tejto téme aj drobnejším dámam. Ak chcete zistiť, aký typ postavy máte, najskôr sa musíte zmerať. Na presné meranie použite látkový krajčírsky meter. Keď si metrom budete merať vaše telo pamätajte, že by nemal byť príliš tesný ani voľný – mal by byť priliehavý s pocitom, že skĺzne (ale nekĺzne). Práve týmto spôsobom zistíte najpresnejšie číslo. Začnite od vášho poprsia a smerujte nadol až kým nezískate vaše miery. Tie môžete následne vložiť do kalkulačky na internete, ktorá vám ihneď povie, aký typ postavy máte. Nakupovanie dámskych šiat pre vás bude od tohto momentu hračkou.

Tip 2: Preskúmajte váš typ postavy a zistite, čo sa vám hodí
Prvým typom postavy je rovná alebo obdĺžniková postava. Aby ste vyzerali čo najlepšie, snažte sa nájsť šaty, ktoré vytvárajú krivky. Nakupujte vypasované puzdrové sukne a šaty, ktoré priliehajú k telu, aby ste ukázali vašu postavu. Lichotiť vám budú tiež šaty, ktoré vám pomôžu definovať váš pás. Zavinovacie šaty sú zároveň vaším najlepším priateľom, pretože vám vytvoria okamžitý tvar.

 

Postava presýpacích hodín má pekné a plné poprsie, vyhranený pás a plné boky. Hodiť sa vám budú rovnaké typy šiat ako v predošlom prípade, akurát vy ich môžete využiť na zvýraznenie vašich kriviek. Oblečte si napríklad pletené šaty s vypasovaným pásom, ktoré zvýrazňujú vašu klasicky ženskú postavu. Hľadajte šaty s pásom, aby ste zvýraznili váš pás. Vyhnite sa voľným šatám, ktoré skrývajú tvar vášho tela. Vyhnite sa tiež šatám s topmi, ktoré dodávajú zbytočný objem.

Ďalším typom je postava v tvare jablka s veľkým poprsím a ramenami. Stavte na A-čkové šaty a sukne a detaily na leme, ktoré môžu pomôcť vyvážiť spodnú polovicu tela a vytvoriť tak ilúziu presýpacích hodín. Vyhnite sa akýmkoľvek šatám, ktoré majú opasky alebo zbytočne pridávajú objem. Tiež sa držte ďalej od vypasovaných šiat, ktoré zamerajú pozornosť na strednú časť tela. Kratšie spodné lemy nie sú tou najlepšou voľbou, pretože vďaka nim budete vyzerať kratšie. Vy potrebujete, práve naopak, trup predĺžiť.

Plnšie na bokoch a vzadu a menší obvod v oblasti ramien a pŕs, to je postava v tvare hrušky. Kľúčom k obliekaniu postavy v tvare hrušky alebo trojuholníka je odviesť pozornosť od vrchnej časti tela a dodať vám vzhľad jednotnej postavy. Pretože máte širšie boky a vaša postava nie je proporčná, musíte mať na pamäti tvar vašej postavy. Stavte preto na šaty s blúzkovými hornými dielmi, aby ste vyvážili svoju postavu. Držte sa ďalej od puzdrových šiat, ktoré sú vašim najväčším nepriateľom! S týmito rovnými šatami budete mať pravdepodobne problém nájsť správnu veľkosť, pretože ak nájdete kúsok, ktorý vám sadne na bokoch, pravdepodobne vám bude príliš veľký na prsiach. Pokiaľ samozrejme túžite po tomto type šiat, nechajte si ich ušiť na mieru. Riešením však v každom prípade je hľadať oblečenie pre ženy, ktoré vám bude prirodzene viac lichotiť.

Tip 3: Inšpirujte sa
Keď už poznáte vaše miery a typ vašej postavy, môžete sa na módnych blogoch, na Instagrame alebo na Youtube zamerať na konkrétne rady, ktoré vám pomôžu načerpať inšpiráciu. Nie je to totiž vždy iba o jedných konkrétnych šatách, ale tiež o celkovom stylingu. Nebojte sa požičať si už overené kombinácie, ktoré si rozhodne zamilujete.

 

 

Zdroj: PR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod