Žilinský Večerník

29. apríl 2024 | Lea
| 19°C

Spravodajstvo

4. ročník vianočnej charity Žilinského večerníka: Majte otvorené oči pre tých, čo trpia

Diecézna charita Žilina je dlhodobo v našom meste stabilným partnerom pre naše charitatívne aktivity. Práve tam poputoval finančný dar Žilinského večerníka.

21.12.2023 | 21:50

AKTÍVNA POMOC UŽ ŠTVRTÝ ROK

Milá aktivita našej redakcie napísala už štvrté pokračovanie, z čoho mali radosť nielen všetci zamestnanci, ale aj ostatní partneri našich novín. „Som rád, že moji kolegovia a partneri pochopili moju prvotnú myšlienku ešte z roku 2020. Vtedy som dal verejný prísľub, že na pozícii šéfredaktora okrem iného budem mať na pamäti aj nezištnú pomoc v pravidelných intervaloch. Dalo by sa kvetnato písať, no každý rok cítime, že toto dielo sa stáva pre nás povinnosťou a nie privilégiom. U mňa je to o hodnotách, emócii a spontánnosti. V každom prípade ďakujem všetkým za podporu a priazeň v roku 2023 a pevne verím, že nielen touto aktivitou sme žilinskú verejnosť inšpirovali, aby sme spoločne robili toto miesto krajším pre život,“ ozrejmil  šéfredaktor Žilinského večerníka Juraj Vnuk.

 

BYŤ DAROM PRE DRUHÉHO

Vyzbieraná suma tisíc eur poputuje na konkrétnu pomoc v rámci organizácie Diecéznej charity Žilina. „Aktuálne vnímame potrebu rozvoja farských charít, ale ja najviac vnímam zložitú prácu opatrovateliek. Tie sú dosť personálne aj mzdovo poddimenzované, lebo nepracujú na plné úväzky a záujem o opatrovateľskú službu pre seniorov, chorých a opustených v našom regióne je obrovský. Tieto požiadavky nedokážeme pokryť kapacitne, rovnako nám stále chýbajú finančné zdroje,“ povedala nám projektová manažérka Zdenka Lukáčiková a pred Vianocami 2023 vyslovila našim čitateľom tento krásny odkaz. „Rezonuje vo mne myšlienka z našej zriaďovacej listiny, že charita je poslaná k ľuďom, ktorí telesne alebo duševne trpia, alebo žijú v nespravodlivých pomeroch. Tam sa dá nájsť veľa pomoci druhým, niekedy to nie je o hmotnej núdzi, preto majme otvorené oči aj pre tých, čo trpia duševne a niečo im chýba. Každý z nás môže byť darom pre druhého. To by som rada odkázala všetkým, aby ste boli darom pre druhého, nech ste v hocakej sociálnej situácii.“


 

 

AJ VY MÔŽETE POMÔCŤ

Možnosť podporiť Diecéznu charitu Žilina máte formou čísla účtu SK55 0900 0000 0051 4610 5190 s variabilným symbolom 111 (alebo variabilný symbol  333 je pre podporu projektu Hlinený dukát).

 

 

 

 

Autor: - r -

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod