Žilinský Večerník

29. apríl 2024 | Lea
| 14°C

Zaujalo nás

5 tipov na netradičné vianočné darčeky

Ponožky, svetre, uteráky... A v podobnom duchu by sme mohli pokračovať. Tieto klasické vianočné darčeky nemôžu chýbať pod stromčekom v mnohých domácnostiach po celom Slovensku. Samozrejme, ide o praktické veci, ktoré počas roka bezpochyby padnú na úžitok. Nasledujúce riadky však budú patriť netradičným vianočným darčekom.

13.12.2023 | 13:47

Netradičné vianočné darčeky

Nakombinovali sme to pre vás naozaj pestro. Začneme oblečením, pokračovať budeme elektronikou a zakončíme to „zvieracou ríšou“.

1. Tehotenské oblečenie
Máte v rodine alebo medzi najbližšími budúcu či čerstvú mamičku? Určite sa poteší, keď jej pod stromček darujete praktické tehotenské oblečenie. Keďže s príchodom dieťatka prichádzajú aj nové výdavky, mamičke ušetríte aj čo-to z rodinného rozpočtu.

Pod tehotenským oblečením máme na mysli najmä spodnú bielizeň, ktorá by mala byť predovšetkým pohodlná. Základom je prepracovaný strih, ktorý spríjemní nielen tehotenstvo, ale aj starostlivosť o bábätko.

Náš tip: Odporúčame vám, aby ste vyberali tehotenské oblečenie z prírodných materiálov. Okrem toho, že takéto veci sú pohodlné a priedušné, nedráždia pokožku. Skvelým príkladom je 100-percentná bavlna, viskóza alebo bambusové vlákno.

Vianočným darčekom sa môže stať napríklad tehotenská nočná košieľka, pyžamo či župan. Alebo stavíte radšej na tehotenské nohavičky, pančuchy či pančucháče? Nech sa rozhodnete akokoľvek, obdarovaná mamička bude mať určite veľkú radosť.


 

2. Elektronika pre neho aj pre ňu
Pod elektronikou si môžete predstaviť skutočne mnoho produktov. My však narážame na tie „skrášľovacie“ – predovšetkým na produkty pre hladkú pleť. Zatiaľ čo nežnejšie pohlavie dozaista ocení pod vianočným stromčekom napríklad fén alebo čistiacu kefu na pleť, pánske publikum určite rado prijme napríklad praktický viacúčelový zastrihávač. A samozrejme, v oboch prípadoch bude skvelou voľbou moderný holiaci strojček s množstvom využiteľných nástavcov.

 

3. Darujte zážitok
V súčasnosti síce nejde o úplne netradičný darček, no rozhodne nepatrí ani k tým tuctovým. Aj preto sa prirodzene zmestil do nášho výberu. Čo si ale predstaviť pod zážitkom? Nuž, fantázii sa v tomto prípade medze nekladú. V podstate môže ísť o čokoľvek od víkendového pobytu cez zážitkovú jazdu na superšporte až po adrenalínový zoskok padákom alebo dovolenku v Egypte. Pri výbere takýchto darčekov ale nezabudnite zohľadniť reálne záujmy obdarovaného.


 

4. Spoločenské hry
Aj napriek rozmachu moderných technológií si stále udržiavajú svoju popularitu. Dokonca, dovolíme si tvrdiť, že sa stávajú čoraz obľúbenejšími hlavne medzi mladými. Výborným vianočným darčekom teda môže byť hocijaká kartová alebo stolová hra. Na trhu je dnes tak veľký výber, že sa vám určite podarí nájsť niečo, čím sa trafíte do vkusu obdarovaného. Zaujímavou voľbou môžu byť „párty“ hry pre slobodných alebo párové hry pre zadaných.

 

5. „Ponorte“ sa do zvieracej ríše
A konečne sa dostávame k avizovanej zvieracej ríši. Každoročne končia v útulkoch desiatky nechcených šteniatok a mačiatok aj bezprostredne po Vianociach a Novom roku. Mnohí rodičia darujú domáceho miláčika v domnienke, že pôjde o dobrý „darček“. Zvieratko však nie je darček, ale záväzok. Preto neurobte podobnú chybu. Oveľa lepšou voľbou je darovať na Vianoce chovateľské vybavenie. Ideálne sa javia napríklad akváriové sety pre chov rybičiek, ktoré si nevyžadujú takú náročnú starostlivosť ako vyššie spomínaní štvornohí maznáci.

Pozor! Bez venovaného času to nepôjde ani v tomto prípade. Akváriový set, prípade akváriové doplnky preto darujte pod stromček len niekomu, kto má k akvaristike skutočný vzťah. A pokiaľ má ísť o začínajúceho chovateľa, treba ho k tomu viesť aj po Vianociach.


Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: DepositPhotos.com, Astratex.sk, Pixabay.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod