Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 12°C

Komentáre

AD: Poslanec chcel prehovoriť...

Dovolím si vyjadriť nesúhlas s interpretáciou situácie na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline, ktorá je opisovaná v Žilinskom večerníku č. 6 zo dňa 5. 2. 2013 na str. 2 v článku Poslanec chcel prehovoriť, nedostal šancu.

19.02.2013 | 14:05

Dovolím si vyjadriť nesúhlass interpretáciou situácie na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline, ktorá je opisovaná v Žilinskom večerníku č. 6 zo dňa 5. 2. 2013 na str. 2 v článku Poslanec chcel prehovoriť, nedostal šancu.

Po prečítaní vášho článku možno konštatovať, že primátor mesta Žilina svojvoľne neumožnil poslancovi NR SR Richardovi Vašečkovi vystúpiť v rozprave Mestského zastupiteľstva v Žiline, čo nie je pravda. Vo všeobecnej rozprave bolo poslancovi NR SR Richardovi Vašečkovi udelené slovo. Pretože primátor mesta Žilina Igor Choma musel z dôvodu pracovných povinností odísť zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline, zasadnutie ďalej viedol zástupca primátora Štefan Zelník v jeho mene, v zmysle Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Žiline, ktorý
umožnil poslancovi NR SR Richardovi Vašečkovi vystúpiť v rozprave Metského zastupiteľstva v Žiline. Poslanec NR SR Richard Vašečka však vtedy už nebol prítomný na zasadnutí. Primátor mesta Žilina Igor Choma plne rešpektuje právny poriadok Slovenskej republiky, ako aj Rokovací poriadok Mestského zastupiteľstva v Žiline, v ktorom sa uvádza v článku 9 bode 7: „Ak na rokovaní požiada o slovo poslanec Národnej rady SR, poslanec Európskeho parlamentu, zástupca vlády, alebo iného štátneho orgánu, predsedajúci mu udelí slovo“, čoho dôkazom bolo umožnenie vystúpenia poslanca NR SR vo všeobecnej rozprave na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline. Vážim si profesionálnu prácu novinárov, pri ktorej je podstatný komplexný pohľad na vec, čoho výsledkom je objektívna a nestranná informácia. Článok však pôsobí jednostranne, napriek tomu, že poslancovi NR SR Richardovi Vašečkovi bolo umožnené vystúpiť v rozprave MZ.

Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod