Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| 1°C

Z regiónu

Adelka z Trnového od narodenia nepozná kaderníčku: Nikdy by som si nedala vlasy ostrihať

Takmer každé dievča túži po dlhých vlasoch. Keby sa tie Adelkine dali rozdeliť, určite by uspokojili aj zo tri dievčiny. Adelka z Trnového (8) ich má totiž na rozdávanie.

21.03.2023 | 14:45

Šikovná druháčka si mädlí v prstoch kučeravé končeky vlasov. Sú akési bledšie a jej mama Katarína nám vysvetľuje prečo. „Adelku sme od narodenia nestrihali, takže končeky vlasov má presne tie isté, s ktorými sa narodila.“ Keď si vlasy umyje, mokré a vystreté ich má po kolená. Zväčša ich nosí zapletené, pretože inak by sa jej zamotávali. Šampóny používa bežné, ale spomedzi kondicionérov vybrali s mamou taký, ktorý im najlepšie vyhovuje a vlasy sa po ňom najľahšie rozčešú. Potom si ich na vankúši rozprestrie na uteráku a usuší. „To mám ešte bábätkovské končeky. Alebo cestoviny,“ častuje vlasy takýmito pomenovaniami Adelka. „Ako bábätko mala úplne kučeravé vlásky, a preto má aj tie končeky stále kučeravé, neodstrihli sme z nich ani milimeter,“ pokračuje mama.


 

 

„Nikdy by som si vlasy nedala ostrihať a krátky účes by som nechcela. Keď ma chalani idú za ne potiahnuť, tak ich vrkočom zaženiem,“ priznáva Adelka. S účesmi veľmi neexperimentujú, lebo vlasy sa zamotávajú. Najspoľahlivejšie sa osvedčilo zapletanie do vrkočov, no v noci má Adelka vlasy rozpustené. Otec Martin spomína, že raz sa jej do nich nešťastne zamotal kúsok nejakej stavebnice a nedal sa vybrať. Vtedy mali vlasy na mále a hrozilo, že ich odstrihnú, ale po polhodinovej chirurgickej práci sa ich podarilo zachrániť.


 

Foto: Milan Kosec

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod