Žilinský Večerník

28. apríl 2024 | Jarmila
| 16°C

Šport

Adrián Guľa: „Hľadať vonkajšiu a vnútornú motiváciu na ligu.“

Prehra v Trnave mrzí, ale má v sebe určité pozitíva. Budúce kolo čaká zverencov Adriána Guľu Slovan Bratislava, aktuálny majster. Príčiny prehry a návod, ako nielen vyhrať, ale podať optimálny výkon, sme hľadali s hlavným trénerom žlto-zelenej družiny, ktorého sme zastihli pri sledovaní zápasu Slovan-Ružomberok.

21.08.2013 | 09:43

Aké momenty rozhodli, že Žilina prvýkrát prehrala v lige, ba dokonca nestrelila gól?
Rozhodla slabá konštruktivita vo všetkých herných situáciách, ale aj malá túžba a odhodlanie najmä v prvej časti hry. Rozhodli detaily, presne tie budú rozhodovať aj proti Slovanu, kde ideme s cieľom jednoznačne vyhrať.
Dokázali už hráči naplno prepnúť z európskych líg na domácu súťaž?
Nechcem, aby to vyznelo ako výhovorka, ale ako práca do budúcnosti. Chalani dokázali hrať veľké stretnutia, nie sme úspešní v tom prepojení na domácu ligu. Hráči museli tvrdo pracovať v minulej sezóne, aby si miestenku do Európy vybojovali. Teraz to platí dvojnásobne, musíme hľadať vonkajšiu a vnútornú motiváciu na ligu a pohár. Každý jeden hráč musí mať motiváciu naplno robiť pre tento veľký klub.
Avšak nebyť rôznych verdiktov, by sme minimálne bod získali.
Boli tam štyri sporné situácie v náš neprospech, ale nie je moja parketa míňať energiu na rozhodcov, moja úloha je pripraviť mužstvo, aby boli koncentrovaní a zvládali zápas v detailoch, i keď im neprajú okolnosti. Nebola to len vina rozhodcu, my sme šance na gól mali.
Čaká nás Slovan...
Tímovosť, odhodlanie a túžba víťaziť, vráťme sa k zápasom, ktoré boli pre nás kľučové ako Kutaisi či Lubľana. Tam sme mali tímovosť, tá bude kľúčová. My na tímovosti pracujeme od prvého dňa, je normálne, že v každom zápase sa nám nepodarí vyťažiť strop, ale je to o nás. Hráme doma, my ideme vyhrať.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod