Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Šport

Agónia z jesene pokračuje, Dukla vyhrala pod Dubňom po 16 rokoch

Rozpačité výkony z jesennej časti nezastavilo ani prvé jarné kolo proti Banskej Bystrici. Proklamované snahy o útočný a atraktívny futbal v podaní Žilinčanov sa zatiaľ nenaplňujú. Mužstvo trápi najmä strata pestrofarebného ofenzívneho prejavu a strelecká sterilita v zakončení. Opravný termín zo streleckej potencie budú mať Šošoni v sobotu na prešovskom štadióne.

04.03.2013 | 13:34

20. kolo Corgoň ligy: MŠK ŽILINA – FK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA 0:1 (0:0).
Gól: 53. Peňaška. ŽK: 83. Mravec, 90. Guba.
Zostava MŠK: Dúbravka – Angelovič, Piaček (46. Mravec), Akakpo, Nunes – Pečovský – Barčík, Paur (58. Bello), Škvarka, Pich (58. Majtán) – Guba.
Keďže ligová jeseň mala na programe až 19 kôl, prvé jarné snaženie písalo netradične už 20. kapitolu. Pod Dubňom sa očakávalo víťazstvo Žiliny, predurčovala ju k tomu solídna zimná príprava a aj súper, ktorý sa v zime výrazne neposilnil a jeho prioritou je záchrana. Prvý polčas Žilina neohrozila bránu hostí a nevypracovala si žiadnu vyloženú príležitosť. Avšak zaskvel sa Dúbravka, ktorý efektne vyškriabal Hučkovu technickú strelu na tyč. Po obrátke bol smerodatný moment z 53. minúty a gól hostí po akcii najlepšieho hráča zápasu Hučka, keď jeho snahu zužitkoval Vrána 0:1. Svetlým momentom domácich bola následná päťminútovka so šancami Paura či Picha, v jasných pozíciách zaváhali a keď sa k nim o chvíľu pridal Barčík, bolo to nadlho všetko podstatné. Hostia mali v závere výhodu pokutového kopu a mikrosúboj Hučko – Dúbravka dopadol lepšie pre žilinského brankára. V závere sa neujala ani krížna strela Škvarku a hostia sa tešili zo zaslúženého víťazstva, opierajúc sa o skvele organizovanú defenzívu a hernú nemohúcnosť hráčov v žlto-zelených dresoch.
Zápas rozhodla nulová efektivita pri zakončení Picha, Paura, Barčíka a Škvarku v druhom polčase. Prakticky to bolo všetko, čo Žilinčania v zápase ukázali, za prvých 45 minút si výraznejšiu šancu nevypracovali: „Nemôžem hráčom uprieť snahu, vypracovali sme si gólové príležitosti v druhom polčase, ak chceme vyhrávať, musíme byť efektívni v koncovke. V tomto smere sme zápas nezvládli, nechcem situáciu bagatelizovať, ale čakajú nás ďalšie zápasy, kde ukážeme efektívnu koncovku. Hrali sme proti organizovanému súperovi, nepodarilo sa nám presadiť ani v predfinálovej fáze. Spolupráca hráčov v stredovej zóne nebola adekvátna, nepodarilo sa nám hrať ani individuálne, ani kombinačne,“ dodal tréner Tarkovič. Už v úvode stretnutia sme nevideli aktívny presing domácich hráčov, mužstvu v závere chýbali sily na zvrat, Tarkovič vidí problém inde: „Ak jedno mužstvo bráni, je to náročné. Bolo tam množstvo nábehov bez lopty, ktoré si nevšimneme. Nemyslím si, že mužstvo malo v zápase kondičné problémy.“ Nevydarenú premiéru v žilinskom drese si odkrútil Mravec, diváci tlieskali pri príchode Bella na ihrisko, odohrajúceho dobrú polhodinku. Snažil sa priniesť nový vietor do stredu zálohy, ale potrebuje čas na adaptáciu. Viac sa čakalo od Dávida Gubu. „Pre Mravca to bolo náročné, situácia pred pokutovým kopom nebola vyriešená ideálne. Bello sa potrebuje dostať do hry postupne, po príchode bol nebezpečný, avšak pribúdajúcimi minútami akoby stvrdol, Guba sa nepresadzoval z hľadiska priestoru za obranou. Nepodal výkon, aký sme očakávali,“ nešetril kritikou domáci lodivod. Najlepším hráčom stretnutia bol hosťujúci Tomáš Hučko, i keď hosťom skomplikoval výhru zahodenou penaltou: „Svojím výkonom potvrdil, že patrí k ťahúňom mužstva, pochvalu si zaslúži každý jeden hráč z nášho tímu,“ doplnil hosťujúci tréner Norbert Hrnčár. <

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod