Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Tlačové správy

Ak máte radi zimu, myslite na ňu už teraz

Zimné obdobie sa stáva nenávratne minulosťou, no ak máte radi zimné športy, nemusíte len zúfať. Ani neuvidíte, ako rýchlo uplynie leto, a budete sa môcť znovu vrátiť na zjazdovky či lyžiarske trate. Čakanie si navyše môžete skrátiť dôslednou prípravou na vaše obľúbené zimné športy. Čoraz populárnejší sa stáva skialpinizmus, ktorý nie je len adrenalínovou zábavkou pre niektorých nadšencov. Je obľúbený aj masovo.

03.05.2022 | 09:12

Potrebujete správne vybavenie

Výhod skialpinizmu oproti klasickému lyžovaniu je viacero – nemusíte čakať na vlek, spoznáte iné a nové terény, vyskúšate si niečo nové. Samozrejme, neodporúčame riskovať. Nepreceňujte svoje sily a schopnosti. Pre skialpinizmus je absolútne kľúčové správne vybavenie. Bez neho do hôr a na sneh ani nechoďte, pretože vám to skrátka nepôjde a budete zbytočne riskovať. Pre dobrý skialp je kľúčová správna výbava.

Nešetrite na výbave

Určite vám odporúčame zaobstarať si všetko potrebné, či už pre vlastný komfort, zážitok, a taktiež bezpečie a elimináciu rizika. V rámci vybavenia pre skialpinizmus hovoríme o nasledovných veciach:

●        skialpinistické lyže a lyžiarky,

●        viazanie a palice,

●        skialp pásy,

●        batohy,

●        skialpové prilby,

●        oblečenie,

●        lavínová výstroj.

Ako sami vidíte, nie je tam toho málo. Do výberu výstroje a vybavenia vstupuje veľa faktorov. Napríklad to, aké terény plánujete preskúmavať – pri strmých kopcoch a stúpaniach sú napríklad lepšie užšie a dlhšie lyže, pri klesaniach a zjazdoch širšie a kratšie lyže. Určite nezabudnite na kvalitnú prilbu, viazanie či lyžiarky, skrátka majte všetko pripravené na to, čo vás môže stretnúť. Skialpinizmus je o niečom inom než klasické lyžovanie.

Pripravte sa už teraz

Čakanie na zimu si môžete skrátiť aj výberom a kúpou výstroje na skialpinizmus. Kvalitný sortiment je k dispozícii aj na Sportrysy.sk, pričom vybavenie si môžete objednať online. Ušetríte tým čas a ak nemáte radi blížiace sa vyššie teploty vzduchu, ani nebudete musieť vyjsť von, čo je tiež pozitívom.

 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Sabrewolf / Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod