Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 7°C

Spravodajstvo

AKTUALIZÁCIA: Vodič, ktorý v Strečne usmrtil chodca (60), nafúkal a spôsobil ďalšie dve nehody

Podľa polície 55-ročný vodič po nehode nafúkal 1,94 promile.

29.04.2020 | 13:45

Ráno sme vás informovali o tragickej dopravnej nehode v katastri obce Strečno, pri ktorej zahynul chodec. Vodič z miesta nehody ušiel, polícii sa ho podarilo dolapiť až v Krpeľanoch. Pred pár minútami polícia zverejnila bližšie informácie k vyšetrovaniu nehody.

„Vyšetrovateľ obvinil 55-ročného vodiča Škody z trestných činov usmrtenia a neposkytnutia pomoci. Včera okolo 17. h na ceste prvej triedy v katastri obce Strečno narazil do 60-ročného chodca, ktorý prechádzal cez cestu. Chodec utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Vodič po zrážke nezastavil a pokračoval v jazde v smere na Martin. Počas tejto jazdy spôsobil ďalšie dve dopravné nehody, pri ktorých si opäť nesplnil povinnosť účastníka dopravnej nehody," uviedla Polícia SR.


Pri ďalších dvoch nehodách, našťastie, k zraneniu osôb nedošlo. Po unikajúcom vodičovi bolo okamžite vyhlásené pátranie. Policajná hliadka vodiča zastavila na konci diaľnice pri obci Krpeľany. Následne bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,94 promile.

„Na prípade naďalej intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné procesné úkony. Opätovne žiadame aj verejnosť, najmä vodičov, ktorí sa v čase medzi 17.00 a 17.20 hodinou pohybovali na ceste I/18 medzi Žilinou a Krpeľanmi a disponujú kamerovým záznamom zachytávajúcim jazdu tmavomodrej Škody Superb smerujúcej Žilina-Martin-Ružomberok, prípadne by mohli k jazde vodiča tohto vozidla, alebo k stretu tohto vozidla s chodcom poskytnúť dôležité informácie, aby ihneď kontaktovali linku 158, prípadne napísali správu na našu facebookovú stránku „Polícia SR – Žilinský kraj“," žiada o spoluprácu širokú verejnosť polícia.

Autor: - r -

Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod