Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 1°C

Spravodajstvo

AKTUALIZOVANÉ. Žilinská nemocnica zažila ŠOK: 92-ročný muž zaútočil na spolupacienta

V Žilinskej nemocnici priamo na internom oddelení napadol 92-ročný muž ďalšieho pacienta vo vysokom veku.

15.06.2020 | 11:40

Udalosť sa odohrala v piatok 12. júna okolo pol ôsmej hodiny večer. Na internom oddelení došlo k incidentu, kedy 92-ročný pacient z doteraz nezistených dôvodov udrel infúznym košíkom spolupacienta na izbe a spôsobil mu poranenie tváre a zlomeninu nosa.

„Svedkom bol nemocničný kaplán, v danej chvíli incidentu vošiel do izby a 92-ročného muža zastavil v jeho konaní. Napadnutý pacient bol okamžite ošetrený a premiestnený na inú izbu. Rovnako personál zrealizoval opatrenia voči druhému pacientovi, aby nedošlo k ďalšiemu ohrozeniu," uviedla pre Žilinský večerník hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková. 


Pacient, ktorý zaútočil, bol dezorientovaný, incident si nepamätal. Nebol však agresívny, na oddelení boli spoločne s pacientom hospitalizovaní už tretí deň a žiadne problémy sa nevyskytli, nič nenasvedčovalo vzniku takejto nepredvídateľnej situácie.

„Pacient, na ktorého 92-ročný muž zaútočil, bol kriticky chorý paliatívny pacient, aj preto mu kaplán prišiel opätovne udeliť pomazanie chorých. Spôsobené zranenia útokom boli na tvári, dôvod úmrtia, ku ktorému došlo na druhý deň, určí súdny lekár. Mrzí nás, že k takejto situácii došlo práve na našom oddelení a aj touto cestou si dovoľujeme vyjadriť úprimnú sústrasť celej rodine a blízkym," dodala hovorkyňa nemocnice. 

 

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod