Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -2°C

Spravodajstvo

AKTUÁLNE: Na trati pod Strečnom sa zrazili dva vlaky

03.06.2022 | 19:45

V úseku trate Varín - Vrútky je prerušená doprava z dôvodu nehodovej udalosti. Predpokladané meškanie vlakov 90 minút a viac. Na ceste I/18 sa v smere do Žiliny nachádza množstvo záchranárskych vozidiel a na mieste sa tvoria kolóny. Podľa prvotných informácii nehodu neprežil rušňovodič. 

"Polícia žiada vodičov aby na ceste I/18 za Vrútkami smer Žilina vytvorili záchranársku uličku pre všetky záchranné zložky z dôvodu železničnej nehody na železničnej trati pred Vrútkami, okres Martin. Cesta 1/18 za Vrútkami je momentálne neprejazdná obojsmerne," informuje polícia. 


Predbežne vylúčili akúkoľvek stratu života v súvislosti s nehodou. "Na mieste momentálne zasahujú všetky záchranné zložky. Niekoľko desiatok cestujúcich utrpelo len ľahké a stredné zranenia. Štyri osoby sa zranili ťažko. Na mieste nehody sa už nachádza posttraumatický tím a vyšetrovateľ vykonáva na mieste prvotné úkony," doplnila polícia.

Vladimír Lengvarský smeroval na miesto nehody a následne do nemocnice. "Štátna tajomníčka Lenka Dunajová Družkovská telefonovala s riaditeľmi nemocníc v Martine a Žiline, ktorí potvrdili, že situáciu so zranenými zvládajú a všetkým je poskytovaná potrebná zdravotná starostlivosť. Zároveň aj ona smeruje do nemocnice v Žiline," informuje Ministerstvo zdravotníctva prostredníctvom sociálnej siete. 

Foto: FB: Ako je na tom Strečno

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod