Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 5°C

Spravodajstvo

AKTUÁLNE: Premostenie v mestskej časti Vranie otvoria o týždeň skôr

Rekonštrukčné práce na dočasnom premostení sa skončia o týždeň skôr. Most otvoria už v stredu 24. novembra.

23.11.2021 | 19:12

Podľa informácií TV JOJ budú mosty v mestskej časti Vranie otvorené už zajtra (24.11.). Termín, ktorý bol stanovený na koniec novembra, sa tak skrátil o týždeň.  

"Rekonštrukčné práce na dočasnom premostení v žilinskej mestskej časti Vranie sa naplno rozbehli 13.10. a potrvajú do 30.11.2021," znela prvotná informácia od Národnej diaľničnej spoločnosti, ktorá však termín aj vďaka dobrým podmienkam skrátila o niekoľko dní.  

Premostenie výrazne pomáha k ekologickej ochrane územia, čo sa prejavuje znížením exhalátov, hlučnosti a v neposlednom rade aj nehodovosti. "Jeho vybudovanie zlepšilo nielen bezpečnosť a plynulosť premávky, ale výrazne sa podpísalo aj pod zníženie tranzitnej dopravy po miestnych komunikáciách, ktoré neboli dimenzované na takúto dopravnú záťaž," vyjadrila sa NDS. 

Po ukončení rekonštrukcie a spustení cestnej premávky po moste bude údržbu mostu vykonávať na základe zmluvy Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja. "Údržbou sa rozumie bežná údržba a zimná údržba vrátane všetkých riadiacich výkonových činností, ktorou bude zabezpečená zjazdnosť a prevádzkyschopnosť mostného objektu."

Autor: - r -

Foto: NDS

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod