Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 5°C

Šport

Alexander Valuch s dorasteneckým titulom v stolnom tenise

V prvý májový víkend sa v Stropkove odohral slovenský dorastenecký šampionát chlapcov a dievčat. Medzi chlapcami dominoval Žilinčan Alexander Valuch, ktorý oblieka dres MŠK Kysucké Nové Mesto. Zverenec trénera a otca v jednej osobe Róberta Valucha si jednoznačne vybojoval miestenku na majstrovstvá Európy mládeže.

15.05.2013 | 09:10

Mali ste náročné zápasy na ceste za víťazstvom, ktoré stretnutia vám dali poriadne zabrať?
Už od prvého kola som mal veľmi ťažké zápasy, hneď na začiatku ma potrápil druhý najlepší kadet, v ďalšom kole ma čakal premožiteľ z minuloročných MS. Vyhral som v pomere setov celkom ľahko 4:1, ale bol to asi najťažší zápas. V semifinále a finále som síce hral až sedemsetové stretnutia, no veril som si, že zvíťazím.
Je to pre vás koniec sezóny alebo sa pripravujete na ďalšie podujatia?
V drese Kysuckého Nového Mesta som odohral tento ročník prvú ligu, absolvoval som veľké množstvo medzinárodných turnajov. Na konci mája sa zúčastním na dvoch svetových turnajoch série Pro-tour v Poľsku a na Slovensku a čakajú ma majstrovstvá Európy.
Majstrovstvá Európy mládeže sa uskutočnia v neďalekej Ostrave, aké máte ambície?
Európska špička ponúka veľa kvalitných hráčov, ak chcete uspieť, musíte byť stopercentne pripravený. Dôležitou súčasťou v stolnom tenise je psychika, proste byť plne koncentrovaný a predviesť kvalitný výkon. Veľmi rád by som sa dostal do prvej šestnástky najlepších európskych hráčov v mojej kategórii.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod