Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 7°C

Zaujalo nás

Áno pre život hovorí nie násiliu

Ministerstvo vnútra povolilo konať verejnú zbierku neziskovej organizácii Áno pre život i pre obete domáceho násilia.

16.12.2013 | 15:29

RAJECKÉ TEPLICE. Vyzbierané finanie majú pomôcť najmä osamelým tehotným ženám v núdzi a matkám s deťmi, ktoré sú obeťami domáceho násilia. Výnos bude taktiež použitý na opravu Domova Gianny B. Mollovej, v ktorom sú ubytované. Zbierku sa podarilo zorganizovať už po siedmykrát. „Čím viac zdrojov získajú organizácie tretieho sektora, tým vyššia je ich dôveryhodnosť. Tým dokazujú, že ich činnosť je verejne prospešná a že riešia dôležité problémy spoločnosti. Verejná zbierka je jednou z aktivít, kedy môžeme získať finančné príspevky od individuálnych darcov na vopred stanovený verejno-prospešný účel a tak pomôcť tým, ktorí to naozaj potrebujú,“ hovorí riaditeľka Áno pre život Anna Verešová.

Prebiehať bude až do 31. marca 2014 a pomôcť sa dá viacerými spôsobmi. Finančným príspevkom na číslo účtu 0423261907/0900, variabilný symbol 25112013. Druhým spôsobom je zaslanie SMS v hodnote 2 eurá na číslo 877. Text správy je: DMS (medzera) NASILIENIE a suma je rovnaká pre všetkých mobilných operátorov. Darcovské SMS sa zasielajú len v období od 1. októbra do 31. decembra 2013. Pre viac informácií môžete kliknúť na www.darcovskasms.sk.

Dobrovoľný príspevok je možné vhodiť aj do prenosných pokladničiek označených logom neziskovej organizácie Áno pre život. Dajú sa nájsť v Rajeckých Tepliciach v sídle organizácie na Farskej ulici 543/2 alebo predajni Darčeky@káva v budove Mestského úradu. Taktiež počas besedy s názvom Sexuálne násilie – Ariadnina niť?, ktorú organizuje Áno pre život v spolupráci s Nadáciou Polis 21. novembra 2013 počas aktivít infokampane Domáce násilie ubližuje všetkým, v období od 18. do 25. novembra 2013. Umiestnené budú aj na benefičnom koncerte v Mestskom divadle v Žiline, ktorý sa uskutoční 24. novembra 2013. Už kúpa lístka na benefičný koncert bude zahrnutá do finančných prostriedkov zbierky. Poslednou možnosťou príspevku do zbierky je kúpa stolového kalendára Áno pre život na rok 2014. V kalendári sú fotografie detí ubytovaných v Domove Gianny B. Mollovej.


-ľg-

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod