Žilinský Večerník

19. máj 2024 | Gertrúda
| 13°C

Spravodajstvo

Anonymné oznámenie o bombe na žilinskej železničnej stanici sa nepotvrdilo

Včera večer zažívali cestujúci vo vlakoch pri Žiline krušné chvíle. Niekto nahlásil bombu na stanici, preto tam vlaky nemohli vojsť.

06.05.2024 | 12:03

V nedeľu 5. mája krátko po 21.30 hodine prijala polícia na tiesňovú linku od operátorky Železničnej spoločnosti Slovenskej republiky informáciu o hovore neznámej osoby, ktorá oznámila, že na žilinskej železničnej stanici sa nachádza bomba. "Bezodkladne sme prijali bezpečnostné opatrenia, policajti železničnú stanicu evakuovali a vykonali všetky potrebné opatrenia. Policajní pyrotechnici so psami špecialistami na vyhľadávanie výbušnín, vykonali pyrotechnické prehliadky vo všetkých príslušných priestoroch železničnej stanice, vo vypravených ako aj v odstavených vlakových súpravách, s negatívnym výsledkom," hovorí Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. Policajti vyhodnocujú všetky informácie smerom k osobe volajúceho a k motívu jeho konania.

Autor: - r -

Zdroj: KR PZ Žilina

Foto: KR PZ Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod