Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| -0°C

Šport

Basketbalista Rožánek prestúpil do Lučenca: Dali mi najlepšie podmienky

Expresne rýchlo si našiel nový klub. Róbert Rožánek (24) spoločne s bratom Richardom (20) sa stali novými posilami extraligového celku z Lučenca, pre ktorý sa žilinský odchovanec rozhodol kvôli osobnosti trénera i výborným podmienkam spomedzi všetkých ponúk.

23.06.2020 | 17:17

KONIEC PO ŠTYROCH ROKOCH

Dres BKM Lučenec si oblečie nie jeden Rožánek, ale až dvaja. Vedenie klubu totiž angažovalo nielen známejšieho Róberta, spolu s ním príde aj mladší brat Richard. „Mal som ponuky z Dánska, Česka i Slovenska a táto z Lučenca bola pre mňa najlepšia. Rozhodujúce boli podmienky, ktoré mi klub ponúkol a aj veľkú úlohu zohral aj tréner Jankovič. Viem, že Lučenec má aj výborných fanúšikov, mesto žije basketbalom a nech sa nám v novej sezóne darí,“ zaželal si Róbert Rožánek, s ktorým prichádza aj brat Richard. „Prvýkrát si vyskúšam extraligu, bude to zážitok. Rád by som sa poďakoval Lučencu za šancu, určite ich dôveru nebudem chcieť sklamať,“ dodal Richard Rožánek. Pre oboch to bude prvý angažmám mimo rodnej Žiliny. Róbert Rožánek pôsobil pod Dubňom v seniorskej kategórii štyri sezóny a vypracoval sa za ten čas na jedného z najlepších rozohrávačov v lige. Odmenou za jeho prácu mu je aj pozvánka do reprezentácie, kde sa chce v najbližších rokoch natrvalo usadiť.

MEREŠŠA SKÚŠAJÚ PARDUBICE

Nové pôsobisko pre Jakuba Merešša ešte nie je zatiaľ známe, do konca našej redakčnej uzávierky sme od samotného hráča nemali potvrdený jeho nový klub. „Uvidíme, v hre sú rôzne alternatívy a po dôkladnom zvážení sa rozhodnem. Verím, že to bude dobrá voľba,“ povedal nám takmer dvojmetrový basketbalista. Merešš sa od minulej stredy hlásil na skúške v českých Pardubiciach, o jeho ďalšej budúcnosti by sa malo rozhodnúť čoskoro.

Autor: - r -

Foto: archív R.R.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod